Novosti - Arhiva

30.04.2014

U MURVICI PREDSTAVLJENA OVOGODIŠNJA AGRO ARCA

​Više od 400 inovacija, novih proizvoda, ideja i tehnologija iz Hrvatske i desetak zemlja svijeta bit će predstavljeno na ovogodišnjoj sedmoj Agro Arci koja će se od 9. do 11. svibnja ove godine održati ponovno u Biogradu na Moru. Pored velikog broja domaćih izlagača, inovatora i proizvođača, predstavit će se i izlagači iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Poljske, Mađarske, Švedske, Irana, Iraka, Katara, Egipta, Kuvajta, Sirije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, rečeno je na konferenciji za medije održanoj 29. travnja u prostoru tvrtke Telluris-Medin u Murvici na kojoj su ovogodišnju Agro Arcu predstavili Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, Daniel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije, Drina Bešenić, voditeljica projekta Agro Arce Grada Biograda na Moru i Petar Čovo, predsjednik ocjenjivačkog suda ovogodišnjeg sajma.
29.04.2014

IENA 2014. – MEĐUNARODNI SAJAM IDEJA, INOVACIJA I NOVIH PRODUKATA VAS OČEKUJE !!!

Nuremberg, povijesni grad njemačke pokrajine Bavarske, po 66. put je svjetski centar inovacija i novih tehnologija. Pod parolom „ Budućnost počinje tu „ okupit će se inovatori iz cijelog svijeta i prezentirati svoja recentna djela. No, putovanje ne nudi samo to – planirana četiri dana naumili smo ispuniti bogatim i raznovrsnim tematskim sadržajem.
28.04.2014

ODUŠEVILI IRANCE: DESET MEDALJA HRVATSKIM INOVATORIMA

​Deset inovacija i deset medalja, rezultat je to nastupa hrvatskih inovatora na Međunarodnom festivalu izumitelja, pokretača i inovatora koji se ovog tjedna održavao u Shirazu u Iranu. Hrvatski inovatori ondje su osvojili čak pet zlata, tri srebra i dvije bronce.
23.04.2014

HRVATSKI INOVATORI PREDSTAVLJAJU SE U IRANU

​Deset hrvatskih inovatora i inovativnih tvrtki ovog se tjedna, od 22. do 24. travnja predstavljaju na 4. Međunarodnom festivalu izumitelja, pokretača i inovatora koji se održava u Shirazu u Iranu.
22.04.2014

OSNOVANA UDRUGA INOVATORA ZADAR

​Pred 30-ak novih članova - studenata, sveučilišnih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih profesora, inovatora, predstavnika zadarskih tvrtki, djelatnika podružnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske gospodarske komore te drugih uglednih zadarskih institucija u zadarskoj Pomorskoj školi 17. travnja osnovana je Udruga inovatora Zadar.
21.04.2014

ŽUPAN VALTER FLEGO I PROČELNIK UPRAVNOG ODJELA ZA GOSPODARSTVO ALEN DAMIJANIĆ PRIMILI ISTARSKE INOVATORE

​Istarski župan Valter Flego i pročelnik Upravnog odijela za gospodarstvo Alen Damijanić primili su 10. travnja istarske inovatore koji su početkom mjeseca sudjelovali na 42. međunarodnom salonu inovacija u Ženevi. Na najprestižnijem svjetskom sajmu inovacija, istarski su inovatori Franc Žirovnik i Mijo Miljak osvojili srebrnu medalju, a Sanja Vale Čupić brončanu.
16.04.2014

U SLATINI OSNOVANA UDRUGA „INOVATOR“

​U Hrvatskom domu u Slatini 14. travnja ove godine održana je osnivačka skupština Društva inovatora Slatina „INOVATOR“. Na skupštini je izabrano i vodstvo novoosnovane udruge, usvojen je statut udruge te donesena odluka o udruživanju u Udrugu inovatora Hrvatske.
15.04.2014

KRAJEM TRAVNJA OKRUGLI STOL NA TEMU EKOLOŠKE I INTEGRIRANE POLJOPRIVREDE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

​Budućnost ekološke i integrirane poljoprivrede u Zadarskoj županiji tema je okruglog stola koji će se kao uvod u skorašnju 7. Agro Arcu održati 29. travnja ove godine u 13 sati na prostoru tvrtke Telluris – Medin, Jadranska magistrala bb, Murvica, 23000 Zadar
14.04.2014

PREDAVANJE VESNE MLINAR: DJECU TREBA UČITI DIVERGENTNO MISLITI

​Zadaća obrazovnog sustava treba biti razvijanje divergentnog mišljenje kod djece kao osnove za stvaranje kreativnih ideja, smatra profesorica likovne umjetnosti i predavačica Udruge Mentis Vesna Mlinar koja je u srijedu 9. travnja u Velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture održala predavanje pod nazivom „Razvoj kreativnosti kao ključ kvalitetnog razvoja svakog djeteta“.
12.04.2014

IZABRANE NAJBOLJE INOVACIJE DALMACIJE

​U organizaciji Društva inovatora DIATUS iz Splita, 26. godinu zaredom izabrane su najbolje inovacije Dalmacije. Na ovogodišnji natječaj prijavilo se čak 36 inovacija iz sve četiri dalmatinske županije. Najviše inovacija prijavili su samostalni inovatori, njih 31, dok su svega pet inovacija prijavile tvrtke. Ovi novi proizvodi unapređuju gotovo sva područja rada, od strojarstva, brodogradnje, građevinarstva, elektronike, prehrane i poljoprivrede, čak do sporta i zabave.
13.04.2014

DODIJELJENE NAGRADE HRVATSKE ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE - GODIŠNJA NAGRADA FAŽANSKOM INOVATORU BLAŽU PITONU

​Hrvatska zajednica tehničke kulture dodijelila je u petak, 12. travnja u svom sjedištu u Zagrebu najviše nagrade, priznanja i počasna zvanja zaslužnim pojedincima i udrugama u Republici Hrvatskoj. Među nagrađenima je i poznati fažanski inovator Blaž Piton. 
08.04.2014

INTERVJU TAJANA KESIĆ ŠAPIĆ: OBZOR 2020 PRILIKA ZA INOVATORE I PODUZETNIKE

​Pomoć hrvatskim inovatorima i inovativnim poduzetnicima već 19 godina pruža Zajednica za inventivni rad koja djeluje u okviru Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. O radu s inovatorima i prilikama za hrvatske poduzetnike u ovoj godini, razgovarali smo s direktoricom Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj, Tajanom Kesić Šapić.
07.04.2014

VELIK USPJEH: 12 NAGRADA HRVATSKIM IZLAGAČIMA U ŽENEVI

​Na najprestižnijoj svjetskoj izložbi inovacija, 42. Međunarodnom salonu inovacija u Ženevi koja se održao od 2. do 6. travnja, predstavilo se 12 hrvatskih inovatora i inovativnih tvrtki i svih dvanaest osvojio prestižne nagrade sajma.
04.04.2014

8. MEĐUNARODNI SAJAM INOVACIJA, GOSPODARSTVA I TEHNIČKOG STVARALAŠTVA MLADIH, 23. - 25. svibnja 2014., ILOK

​Udruga inovatora „Tesla“ organizira u Iloku - 8. međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih, uz suorganizaciju Udruge inovatora Hrvatske te potporu Grada Iloka. Na 1000 m2 zatvorenog i 300 m2 otvorenog izložbenog prostora, i ove godine unatoč krizi očekujemo preko 250 izložaka sa preko 100 izlagača (poduzetnika, obrtnika, inovatora, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, raznih udruga te škola) iz svih krajeva Hrvatske te izlagače iz Mađarske, Srbije, Poljske, Rumunjske, Makedonije, Švedske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja, koji su predstavili najnovije ideje, proizvode u poljoprivredi i industriji, inovacije, razne tehnologije i tradicionalne proizvode.
01.04.2014

HRVATSKI INOVATORI OVOG TJEDNA NA PRESTIŽNOM ŽENEVSKOM SALONU INOVACIJA

​Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture i ovu, jubilarnu 20. godinu zaredom organizirale su nastup hrvatskih inovatora na ženevskom salonu. Ondje će svoje inovacije predstaviti inovatori Matija Volner, Marinko Spudić, Mijo Miljak, Franc Žirovnik, Sanja Vale Čupić, Ivan Kožar te tvrtke Altpro, PIP, Bernarda, Tehnix, Mis-Plastik i Dok-Ing.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259