PREDAVANJE VESNE MLINAR: DJECU TREBA UČITI DIVERGENTNO MISLITI

Fotografije uz članak 5
14.04.2014
Zadaća obrazovnog sustava treba biti razvijanje divergentnog mišljenje kod djece kao osnove za stvaranje kreativnih ideja, smatra profesorica likovne umjetnosti i predavačica Udruge Mentis Vesna Mlinar koja je u srijedu 9. travnja u Velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture održala predavanje pod nazivom „Razvoj kreativnosti kao ključ kvalitetnog razvoja svakog djeteta“.

Na predavanju namijenjenom odraslima koji se bave edukacijom od vrtićke do srednjoškolske dobi, Mlinar je predstavila mišljenja uglednih psihologa i neurologa o važnosti razvoja kreativnosti kod djece, a prisutne je upoznala i radom mlade kreativke Nele Drach koja je već kao osnovnoškolka napisala, ilustrirala i izdala vlastitu slikovnicu.

„Djeca jesu kreativna, a mi koji radimo u obrazovnom sustavu trebamo stvoriti uvjete i dati im alate kako bi maksimalno razvili svoju kreativnost“, rekla je Mlinar. Od alata za razvoj kreativnosti spomenula je mentalne vježbe, matematičke priče, asocijacije i promatranje. „Kreativnost je proces iznalaženja novih rješenja i vrlo je važno da odgajamo djecu na način da mogu riješiti svakodnevne probleme jer to je osnova zdravog i kreativnog života, ali i pokretač pozitivnih promjena i društvenog razvoja“ rekla je.

Ovo je jedno od niza inspirativnih predavanja koje organiziraju Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost i Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture s ciljem poticanja kreativnosti i inovativnosti kod osoba svih životnih dobi.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259