ICCD - GLOBALNA PLATFORMA Prilika za inovatore i inovatore - poduzetnike

01.12.2022Pod pokroviteljstvom IFIA (Međunarodne federacije nacionalnih asocijacija inovatora) osnovana je ICCD-globalna platforma povezivanja inovatora/poduzetnika i investitora.

Za istočnu Europu stožer ICCD je u Turskoj, a na hrvatskoj nacionalnoj razini koordinator je Hrvatska zajednica inovatora.

O čemu se radi?

Na prvi pogled radi se o klasičnoj platformi koja omogućuje povezivanje investitora sa inovatorima/startup poduzetnicima kakve već postoje na međunarodnoj i nacionalnim razinama (jedna od njih je u RH primjerice PATENT2GO platforma Hrvatske zajednice inovatora).

No, ICCD platforma je mnogo više!

Iskustva pokazuju da ishitreno dovođenje poduzetnika u kontakt s investitorima najčešće ne daje željene rezultate. Ulagači (pogotovo iskusni) žele vidjeti dobro pripremljene projekte iza kojih stoje inovatori ili start up poduzetnici pripremljeni za izlazak na međunarodna tržišta. Suočavanje s investitorima u komercijalizaciji poduzetničkih ideja i projekata u bilo kojoj fazi realizacije najčešće ne trpi površnost, a još manje zanemarivanje ključnih vještina.

Svrha ICCD je pružanje prilagođene podrške inovatorima/ poduzetnicima za suočavanje s investitorima, te povezivanje s njima tek kada za to budu spremni!

Što ICCD nudi inovatorima/poduzetnicima?

Paket podrške uključuje svakom projektu prilagođenu uslugu, a uključuje:

  • Mentorstvo
  • Tehnološka i ciljana sektorska analiza
  • Obrazovanje u nedostatnim znanjima i vještinama
  • Savjetovanje oko zaštite intelektualnog vlasništva (IPR)
  • Savjetovanje o raspoloživim izvorima financiranja (grantovi, potpore, individualni ulagači, fondovi itd.)
  • Financijsko savjetovanje
  • Pravno savjetovanje oko pokretanja trgovačkog društva
  • Pravna savjetovanja od interesa korisnika

Što ICCD nudi investitorima?

Zahvaljujući konzultantskim, mentorskim i tehničkim uslugama koje pruža, ICCD organizira susret sa ciljanim poduzetnicima čiji je komercijalni potencijal već maksimalno razvijen kroz protokole ICCD, a protokole pristupa ponudi pripremljenih projekata dogovara se sa stožerom u Istanbulu:

Koliko to košta?

Usluge uključivanja u ICCD program namijenjen inovatorima i start up poduzetnicima nude se u dva paketa:

ICCD Napredni

Ovaj program uključuje:

· Mentorstvo, savjetovanje o pravima intelektualnog vlasništva, savjetovanje o upravljanju projektima, spajanje s mogućim investitorima, podršku u obrazovanju i obavještavanje o događanjima od interesa korisnika ovog programa

  • Cijena programa iznosi 500 USD/godišnje

ICCD Premium

Ovaj program uključuje:

· Mentorstvo, savjetovanje o pravima intelektualnog vlasništva, savjetovanje o upravljanju projektima, spajanje s mogućim investitorima, podršku u obrazovanju, obavještavanje o događanjima, financijsko savjetovanje, analiza sektora i tehnologije, pravno savjetovanje, praćenje dostupnih međunarodnih programa bespovratne financijske podrške

  • Cijena programa iznosi 1.500 USD/godišnje.HODOGRAM UKLJUČIVANJA U ICCD PROGRAM ZA INOVATORE/PODUZETNIKE

Korak 1:

Ispuniti obrazac aplikacije „APPLICATION AND ENTERPRIZE INFO SHEET“

(https://www.innovationhunters.org)

Korak 2:

SASTANAK RADNOG TIJELA ICCD na kojem se evaluira aplikacija, te donosi odluka o prihvaćanju ili odbijanju aplikacije. U slučaju prihvaćanja aplikacije u program ICCD, klijentu se dodjeljuje kontakt osoba koja ocijenjuje i vodi korisnika.Po potrebi dodjeljuje se i mentor.

Korak 3:

Nakon prihvaćanja, potpisuje se UGOVOR koji je kao prijedlog već poslan nakon ispunjavanja obrasca iz Koraka 1

Korak 4:

Kontakt osoba usklađuje preliminarne aktivnosti i protokole realizacije prema potrebama iskazanim u obrascu „Enterprize info sheet“

Više o tome na https://www.innovationhunters.org

Višeo o tome možete vidjeti na poveznici www.innovationhunters.org

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259