ŽUPAN VALTER FLEGO I PROČELNIK UPRAVNOG ODJELA ZA GOSPODARSTVO ALEN DAMIJANIĆ PRIMILI ISTARSKE INOVATORE

Fotografije uz članak 2
21.04.2014

Valter Flego i istarski inovatori

Istarski župan Valter Flego i pročelnik Upravnog odijela za gospodarstvo Alen Damijanić primili su 10. travnja istarske inovatore koji su početkom mjeseca sudjelovali na 42. međunarodnom salonu inovacija u Ženevi. Na najprestižnijem svjetskom sajmu inovacija, istarski su inovatori Franc Žirovnik i Mijo Miljak osvojili srebrnu medalju, a Sanja Vale Čupić brončanu.

Župan Flego čestitao im je na ostvarenom uspjehu istaknuvši kako su upravo „3 i“ – inovacije, investicije i izvoz, ključni za izlazak iz krize. Iz tog razloga, osvojene nagrade imaju veliki značaj jer, smatra župan, iza njega stoji mukotrpan posao, puno uloženog truda i energije. Istarska županija je to prepoznala i u proteklih 10 godina dodijelila milijun i 1300,00 tisuća kuna za provođenje programa poticanja inovativnog rada. Krizi unatoč, nastavit će pomagati inovatorima i u idućem razdoblju. Jedan vid pomoći su i 10 mjera pomoći gospodarstvu, koje je Županija osmislila u suradnji s gradovima i općinama, posebice ona koja se odnose na potpore za promociju na međunarodnim sajmovima.

Predsjednik Saveza udruga inovatora Istarske županije Slobodan Buršić zahvalio je Županiji na dosadašnjoj potpori koja im je omogućila da svoj rad predstave na domaćim i inozemnim sajmovima inovacija. Kao problem s kojim se svatko od njih susreće, Buršić je istaknuo, izradu prototipa koja iziskuje znatna novčana sredstva.

„Nužno je osmisliti sustav kako inovaciju pretočiti u investiciju, tvrtku, posao. Nije rješenje samo stezati remen, već trebamo poticati i investicije koje su novi zamah razvoja“, naglasio je istarski župan, dodajući kako bi inovatori trebali biti u mogućnosti i od svog rada živjeti. Župan je, tom prilikom, uputio i poziv tvrtkama da u svoja poslovanja uvedu pravilnik o nagrađivanju zaposlenika za osmišljenu inovaciju u radu. 

Pročelnik Damijanić drži kako bi bilo potrebno udruživanje inovatora u klaster, čime bi lakše mogli kandidirati svoje projekte na natječaje nadležnog ministarstva, drugih institucija i fondova.

Izvor: www.istra-istria.hr

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259