Novosti - Arhiva

31.10.2014

MEĐUNARODNA IZLOŽBI INOVACIJA U BRUXELLES-u INNOVA 2014

Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture organizatori su ovogodišnjeg 20. po redu sudjelovanja hrvatskih inovatora na MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI INOVACIJA U BRUXELLES-u INNOVA 2014 – 13. do 15. studeni 2014.
25.10.2014

ODRŽAN 2. SALON INOVACIJA BJELOVAR 2014.

​U Školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru, 23. i 24. listopada ove godine u organizaciji Županijske komore Bjelovar i uz podršku suorganizatora HGK-odjela za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj te Udruge inovatora Hrvatske, održan je 2. Salon inovacija Bjelovar 2014. Manifestaciju je otvorio župan Bjelovarsko – bilogorske županije Damir Bajs, a otvorenju su pored inovatora i uzvanika nazočili i gradonačelnik grada Bjelovara Antun Korušec, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš i predsjednik Županijske komore Bjelovar Zlatko Kufner.
29.10.2014

ODRŽANA 12. MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA ARCA

​U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske od 15. do 18. listopada ove godine u Boćarskom domu u Zagrebu održana je 12. Međunarodna izložba inovacija ARCA 2014. Na ovogodišnjoj izložbi predstavljeno je više od 250 inovacija iz Hrvatske i 17 zemalja svijeta, a izložbu je već tradicionalno otvorio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.
28.10.2014

INOVATORSKI GRAND PRIX KONČAREVOM NISKOPODNOM DIZELELEKTRIČNOM VLAKU

​Inovatorski Grand Prix 12. Međunarodne izložbe inovacija ARCA pripao je niskopodnom dizelelektričnom vlaku tvrtke Končar – Električna vozila. Riječ je o jedinstvenom vozilu u Hrvatskoj na kojem su godinama radili Končarevi inženjeri. Realiziran je na istoj platformi i sadrži većinu iste opreme kao i niskopodni elektromotorni vlak, što korisniku znatno smanjuje troškove eksploatacije i održavanja. Osim kompaktnih dizelelektričnih agregata smještenih na krovu, sadrži niz drugih inovativnih komponenata razvijenih u Končaru.
27.10.2014

ARCA 2014. - SPORAZUM S TVRTKOM BERNARDA ZA JAČANJE DOMAĆE PRIVREDE

​Na ovogodišnjoj 12. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA koja se od 15. do 18. listopada održala u Zagrebu i okupila više od 250 izlagača iz Hrvatske i svijeta, Sindikat infrastrukture Hrvatskih željeznica potpisao je sporazum s tvrtkom Bernarda o povoljnijoj kupnji proizvoda ovog domaćeg inovativnog poduzeća za sve članove sindikata.
23.10.2014

VELIK INTERES ZA INOVACIJE ISTARSKIH INOVATORA

​Istarski inovatori predstavili su se početkom listopada na 17. obrtničkom sajmu Istre kojeg je otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Otvorenju je u znak podrške predstavljenim inovatorima nazočio i glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević.
22.10.2014

NA 5. PULA BOAT FAIRU INOVATORI PREDSTAVILI NAJNOVIJA RJEŠENJA U BRODOGRADNJI I BRODARSKOJ OPREMI

​Ove se godine na pulskom sajmu predstavilo više od stotinu izlagača iz zemlje i inozemstva s četrdesetak plovila u moru i na kopnu. Izvršni organizator sajma Livijo Bolković naglasio je da sajam predstavlja vrlo atraktivnu međunarodnu ponudu tvrtkama koje žele promovirati svoje proizvode i pronaći nove poslovne mogućnosti.
15.10.2014

OTVORENA 12. MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA ARCA 2014

Danas je u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske u Boćarskom domu u Zagrebu otvorena dvanaesta međunarodna izložba inovacija ARCA. Izložbu je otvorio ministar poduzetništva i obrta Gordan Mara
08.10.2014

PREDSJEDNIK REPUBLIKE URUČIO ODLIKOVANJA INOVATORIMA

​Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović dodijelio je odlikovanja istaknutim pojedincima i udrugama koji djeluju u sklopu Udruge inovatora Hrvatske za značajan doprinos na području unapređenja i razvitka inovatorstva u Republici Hrvatskoj te razvitku i ugledu Republike Hrvatske u domovini i svijetu.
07.10.2014

INTERVJU TOME ANTIČIĆ: BEZ KVALITETNE FUNDAMENTALNE ZNANOSTI NEMA NI INOVACIJA NI TEHNOLOGIJA

​Institut Ruđer Bošković s infrastrukturom u preko 300 doktora znanosti, kapitalnoj opremi vrijednoj preko 100 milijuna kuna te i iskustvu i referencama u povlačenju EU sredstava vodeći je domaći istraživački i znanstvenici institut. Ova fundamentalno znanstvena institucija u posljednjih se nekoliko godina počela otvarati domaćim gospodarstvenicima, a samo u ovoj godini ugovorili su 22 komercijalna projekta u vrijednosti preko 4 milijuna kuna. O kakvim je projektima riječ, zašto u Hrvatskoj znanost i gospodarstvo u pravilu ne surađuju i kako znanost može pomoći gospodarstvu, pitanja su o kojima smo razgovarali s ravnateljem Instituta Ruđer Bošković dr.sc. Tomom Antičićem.
07.10.2014

IZLOŽBA INOVACIJA ARCA OTVARA SE 15. LISTOPADA

​U Boćarskom domu u Zagrebu od 15. do 18. listopada ove godine održat će se 12. Međunarodna izložba inovacija ARCA 2014. Izložba ove godine u Zagreb dovodi više od 250 inovatora s nešto više od toliko inovacija iz cijele Hrvatske i 16 zemalja svijeta, od partnerske Islamske Republike Iran, Iraka, Kine, Egipta, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, preko Rumunjske, Ukrajine, Mađarske, Poljske, Malezije, Kirgistana do susjednih Slovenije i Bosne i Hercegovine.
06.10.2014

POTPISANA SURADNJA UDRUGE INOVATORA HRVATSKE I INSTITUTA RUĐER BOŠKOVIĆ

​Udruga inovatora Hrvatske i Institut Ruđer Bošković potpisali su sporazum o dugoročnoj suradnji s ciljem zajedničkog djelovanja u području razvitka i komercijalizacije inovacija i unapređenja hrvatskog gospodarstva. Kako je istaknuto prilikom potpisivanja, sporazum o suradnji Udruge inovatora Hrvatske i Instituta Ruđer Bošković simbolično i operativno predstavlja rješavanje jednog od ključnih problema inovatorstva – izostanak komunikacije i suradnje znanstvenih institucija i samih inovatora.
04.10.2014

NATJEČAJ MOJ ZABA START - MILIJUN KUNA ZA INOVATIVNE PROJEKTE

​Zagrebačka banka i u 2014. nastavlja s projektom Moj Zaba Start. Kroz tri njegova natječaja – Moja prilika za inovativne poduzetničke i start up projekte; Moja zelena zona za zeleno poduzetništvo; Moja kreativna crta za kreativnu industriju – Banka će dodijeliti najboljim idejama ukupno milijun kuna poticaja.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259