VELIK INTERES ZA INOVACIJE ISTARSKIH INOVATORA

Fotografije uz članak 4
23.10.2014

Istarski inovatori predstavili su se početkom listopada na 17. obrtničkom sajmu Istre kojeg je otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Otvorenju je u znak podrške predstavljenim inovatorima nazočio i glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević.

Među velikim brojem predstavljenih inovacija bili su stalak za rezanje kobasica i kosnica Damira Lukeža i Vladimira Antolovića iz Tinjana, zamka za ribu Roberta Celija iz Pule, stalak za suncobran s uređajem za podizanje i spuštanje krošnje suncobrana Franje Kurevije iz Galižane, univerzalni dodaci za ljestve i škalune i naprava za bušenje polutki kolača breskvica Josipa Modrušana iz Štinjana, edukativni nautički zabavni peljari „Osvoji Jadran“ i „Adrinaut“ Sanje Vale Čupić iz Pule, set ukrasnih predmeta – modnih dodataka istarski fuži Morene Sinčić, te uređaj za sustav kliničke aromaterapije i fitoaromini – novi prirodni osvježivači i dezodoransi Mije Miljaka i tvrtke Svijet biljaka iz Vodnjana. Svoju komercijaliziranu inovaciju – automatiziranu liniju za višerednu proizvodnju ćevapčića, pljeskavica i domaćih keksi predstavio je i Klaudio Šturman iz Rovinja.

Predstavljanje istarskih inovatora na sajmu je izazvalo velik interes drugih obrtnika i poduzetnika i to ne samo za njihove proizvode, već i za pitanje zaštite i patentiranje proizvoda. Velik dio inovatora uspostavio je i značajnu poslovnu suradnju.

Inače, na ovogodišnjem se sajmu u Istri predstavilo 142 izlagača iz Istarske županije i ostalih dijelova Hrvatske. Riječ je o uglavnom o obrtima, poduzećima i OPG-ovima iz područja prehrambene industrije, robe široke potrošnje te trgovcima opremom, materijalom i sirovinama za daljnju proizvodnju.

Obrtnički sajam Istre organizirala je Obrtnička komora Istarske županije u suradnji s Istarskom županijom, Gradom Pula, Hrvatskom obrtničkom komorom i HGK – Županijskom komorom Pula. Pokrovitelji su bili Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259