PREDSJEDNIK REPUBLIKE URUČIO ODLIKOVANJA INOVATORIMA

08.10.2014

Predsjednik RH Ivo Josipović dodjeljuje
odlikovanje stručnoj suradnici UIH-a Silvani Svilar

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović dodijelio je odlikovanja istaknutim pojedincima i udrugama koji djeluju u sklopu Udruge inovatora Hrvatske za značajan doprinos na području unapređenja i razvitka inovatorstva u Republici Hrvatskoj te razvitku i ugledu Republike Hrvatske u domovini i svijetu.

Red Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge za inovatorstvo dodijeljen je sveučilišnom profesoru i inovatoru Petru Čovi, pomoćniku direktora Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore Zoranu Barišiću i profesoru Strojarsko tehničke škole Faust Vrančić Mladenu Marušiću. Stručna suradnica i voditeljica projekata Udruge inovatora Hrvatske Silvana Svilar odlikovana je Redom hrvatskog pletera za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njenih građana, dok je Povelja Republike Hrvatske za doprinos razvitku i promicanju međunarodnog položaja Republike Hrvatske te za doprinos znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i drugom razvitku Republike Hrvatske uručena Društvu inovatora Varaždinske županije i Savezu udruga inovatora Istarske županije.

U ime ovih dviju inovatorskih organizacija, povelju su na svečanom uručenju odlikovanja u Uredu predsjednika Republike Hrvatske primili Josip Kužir, predsjednik varaždinskih inovatora i Leo Pincan zamjenik tajnika Saveza udruga inovatora Istarske županije. Inače, riječ je o organizacijama koje ove godine slave jubileje, čak 30 godina rada obilježavaju varaždinski inovatori, dok istarski Savez udruga obilježava 25. godina rada.

Cijelu fotogaleriju možete vidjeti OVDJE.

Izvor: Fotografije Ured Predsjednika RH, snimila Marija Kundek, službena fotografkinja.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259