ARCA 2014. - SPORAZUM S TVRTKOM BERNARDA ZA JAČANJE DOMAĆE PRIVREDE

Fotografije uz članak 3
27.10.2014

Na ovogodišnjoj 12. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA koja se od 15. do 18. listopada održala u Zagrebu i okupila više od 250 izlagača iz Hrvatske i svijeta, Sindikat infrastrukture Hrvatskih željeznica potpisao je sporazum s tvrtkom Bernarda o povoljnijoj kupnji proizvoda ovog domaćeg inovativnog poduzeća za sve članove sindikata.

„Svjesni svoje snage u društvu na ovaj smo način željeli dati doprinos hrvatskoj privredi i proizvođačima. Nadamo se da ćemo biti primjer i drugima kako bi se značajnije otvorila vrata javnih poduzeća hrvatskim proizvođačima, ali i kako bismo približili radnike domaćim proizvodima i brendovima“, rekao je tom prilikom Tomislav Špoljarević, dopredsjednik Sindikata infrastrukture Hrvatskih željeznica.

Da Hrvatska ima znanja i iskustva u razvoju inovativnih i konkurentnih proizvoda svjedoči upravo održana izložba ARCA. Ondje predstavljene inovacije domaćih proizvođača prepoznate su na svjetskim tržištima i izvoze se u gotovo sve zemlje svijeta. Najteže je probiti se u Hrvatskoj, jer, složni su u tome svi, na domaćem tržištu nemaju niti potporu niti zaštitu.

„Moramo biti svjesni činjenice da potporom domaćim proizvodima otvaramo prostor novom zapošljavanju, rastu i razvoju našeg gospodarstva i zato ovaj sporazum smatramo vrlo važnim za sve nas“, naglasio je Špoljarić.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259