POTPISANA SURADNJA UDRUGE INOVATORA HRVATSKE I INSTITUTA RUĐER BOŠKOVIĆ

06.10.2014

Potpisivanje sporazuma o suradnji
Udruge inovatora Hrvatske i Instituta Ruđer Bošković

Udruga inovatora Hrvatske i Institut Ruđer Bošković potpisali su sporazum o dugoročnoj suradnji s ciljem zajedničkog djelovanja u području razvitka i komercijalizacije inovacija i unapređenja hrvatskog gospodarstva. Kako je istaknuto prilikom potpisivanja, sporazum o suradnji Udruge inovatora Hrvatske i Instituta Ruđer Bošković simbolično i operativno predstavlja rješavanje jednog od ključnih problema inovatorstva – izostanak komunikacije i suradnje znanstvenih institucija i samih inovatora.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr.sc. Tome Antičić, predsjednica Savjeta za gospodarstvo IRB-a
dr.sc. Rozelindra Čoz-Rakovac, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš i dopredsjednik UIH-a za gospodarstvo Zvonimir Viduka.

„U razvijenim zemljama sve je podređeno inovatoru, pa tako i znanje i znanost. Mi imamo sustav, točnije imali smo, jer i danas ovdje radimo promjenu, sustav koji je potrošio velika sredstva na skupu opremu na fakultetima i institutima, a konkretnih rezultata nije bilo. Naši su inovatori po istraživanja i testiranja svojih inovacija odlazili u Sloveniju, Beč, Švicarsku, Njemačku, za što su trebali potrošiti i puno više novca i vremena“, rekao je predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš. Slikovito to potvrđuje i dopredsjednik Udruge i vlasnik inovativne tvrtke Altpro Zvonimir Viduka rekavši: „Dosad su ova dva područja, čast iznimkama, funkcionirala kao otoci između kojih nema trajektnih linija, a sada imamo i prvi trajekt“.


Press povodom potpisivanja sporazuma o suradnji
Udruge inovatora Hrvatske i Instituta Ruđer Bošković

Broj istraživačkih partnerstava između industrije i Instituta Ruđer Bošković posljednjih je godina značajno narastao, a sporazumom s Udrugom inovatora Hrvatske Institut želi ostvariti direktne kontakte s inovatorima i tako ubrzati proces suradnje, bez, kako je rečeno, gubljenja vremena na dugoj birokraciji i administraciji.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259