ODRŽAN 2. SALON INOVACIJA BJELOVAR 2014.

Fotografije uz članak 4
25.10.2014
U Školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru, 23. i 24. listopada ove godine u organizaciji Županijske komore Bjelovar i uz podršku suorganizatora HGK-odjela za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj te Udruge inovatora Hrvatske, održan je 2. Salon inovacija Bjelovar 2014. Manifestaciju je otvorio župan Bjelovarsko – bilogorske županije Damir Bajs, a otvorenju su pored inovatora i uzvanika nazočili i gradonačelnik grada Bjelovara Antun Korušec, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš i predsjednik Županijske komore Bjelovar Zlatko Kufner.

Predstavljeno 36 inovacija, Velika nagrada salona „tabletičaru“

Na ovogodišnjem bjelovarskom Salonu inovacija predstavilo se 26 izlagača s 36 inovacija. Deset najboljih inovacija nagrađeno je nagradama Salona. Tako je Veliku nagradu salona dobila inovacija tabletičar – uređaj za organizaciju uzimanja lijekova Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora Visoke tehničke škole u Bjelovaru. Zlatnu medalju dobili su tvrtka Enso iz Garešnice za magnetski razdvajač MARA, grupacija Educirajme za mobilne aplikacije za windows platforme te Studentski poduzetničko-tehnološki inkubator Visoke tehničke škole u Bjelovaru za robotsku ruku SUMO 45. Na salonu su dodijeljene i tri srebrne i tri brončane medalje. Srebrnu medalju osvojili su Marijan Radanec za komposter – Biološki toranj, Socijalna zadruga „Pružimo ruke“ za cekere za laptope te Tehnička škola Bjelovar za grupu inovacija. Broncu za grupu predstavljenih inovacija osvojio je Luka Pećanac iz Garešnice, a brončane medalje uručene su i Mini sirani Adela Jareš iz Dežanovaca za Koprivko – sir s dodatkom koprive te Studentskom poduzetničko-tehnološkom inkubatoru Visoke tehničke škole u Bjelovaru za liniju za ekstrudiranje materijala za 3 D printere.

Panel diskusije o financiranju i podršci inovatorima

U sklopu bjelovarskog Salona inovacija ove su godine održane i dvije panel diskusije. O financijskim instrumentima poticanja inovacija na panelu su govorili Vojislav Raušević, tajnik Udruge inovatora Hrvatske, Boris Čagalj, voditelj područnog ureda u Osijeku- HBOR, Ivo Friganović, predstavnik HAMAG-BICRO-a, Sanja Radoš iz tvrtke Lider – zajednica poslovnih savjetnika HGK-ŽK Bjelovar. Tema rasprave bila je i uloga Hrvatske gospodarske komore, državnih institucija i društva u podršci inovativnim tvrtkama. Na tu temu govorili su Silvana Svilar, stručni suradnik Udruge inovatora Hrvatske, Tomislav Pavlic s Visoke tehnička škole u Bjelovaru, Alen Kaminski iz Grupacija EducirajMe, Minea d.o.o. te Želimir Matenda, prezentator inovativnog bicikla „Visiobike“. Obje panel diskusije moderirao je Miljenko Juratovac, viši stručni referent HGK-ŽK Bjelovar.

Posjetitelje i izlagače zainteresirale aditivne tehnologije

Ovaj 2. Salon inovacija Bjelovar privukao je značajan broj posjetitelja, a s inovacijama su se u sklopu organiziranog posjeta upoznali i učenici osnovnih, srednjih i visokih škola. Velik interes posjetitelja i izlagača pobudila je ove godine prezentacija programa „Aditivne tehnologije i njihova uloga u inovatorskom stvaralaštvu“ uz demonstraciju rada 3D printera koju je održala dr.sc. Ana Filipović s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259