Novosti - Arhiva

25.03.2014

OKRUGLI STOL: INOVACIJE I TRADICIJA U SLUŽBI ODRŽIVOG RAZVOJA POLJOPRIVREDE

​Loše gospodarenje dovelo je do gubitka 150 tisuća obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava što je otprilike i gubitak od 300 tisuća radnih mjesta, rekao je stručni tajnik nedavno osnovane Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava „Život“, Miroslav Kovač na okruglom stolu „Inovacije i tradicija u službi održivog razvoja poljoprivrede“, održanom 25. ožujka u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske. 

24.03.2014

TONI MILUN S PREDAVANJA PORUČIO MLADIMA: „BUDITE HRABRI, ISTRAŽUJTE I NE BOJTE SE NEUSPJEHA!“

​„Budite hrabri, istražujte i ne bojte se neuspjeha. Ne trčite za novcem, jer ako ćete se baviti onim što zaista volite i stalno se budete usavršavali sreća i novac će trčati za vama“, poruka je djeci i mladima s predavanja Tonija Miluna, profesora matematike i statistike sa Sveučilišnog odjela za stručne studije u Zagrebu, inače najpoznatijeg hrvatskog profesora matematike, kojeg je održao 19. ožujka u Velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu.
18.03.2014

OKRUGLI STOL: INOVACIJE I TRADICIJA U SLUŽBI ODRŽIVOG RAZVOJA POLJOPRIVREDE

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo u utorak 25. ožujka ove godine s početkom u 13 sati u Veliku dvoranu Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu (Dalmatinska 12) gdje će se održati Okrugli stol pod nazivom Inovacije i tradicija u službi održivog razvoja poljoprivrede. U okviru okruglog stola govorit će se o nekoliko aktualnih poljoprivrednih tema.


14.03.2014

ODRŽANO NATJECANJE MLADIH ZA GODIŠNJU NAGRADU NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST

​Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu u srijedu 12. ožujka održan je Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli za učenike i studente hrvatskih osnovnih i srednjih škola te fakulteta. Jedna je to od kategorija natječaja za Godišnju nagradu Nikola Tesla – genij za budućnost koja će se petu godinu zaredom dodijeliti u srpnju ove godine u ovoj i još dvije kategorije - Kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran Teslinim izumima te Kategorija Teslinog proširenog djelovanja kao što su zaštita okoliša, obnovljivi izvori energije te projekti poticanja kreativnosti inovativnosti.
11.03.2014

PRVI POZIV ZA PRIJAVU NASTUPA NA 4. MEĐUNARODNOM SAJMU INOVACIJA U SHIRAZU, I. R. IRAN – 22. do 24. travnja 2014.

Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture organizatori su ovogodišnjeg prvog po redu sudjelovanja hrvatskih inovatora na 4. MEĐUNARODNOM SAJMU INOVACIJA U SHIRAZU, I.R.IRAN – 22. do 24. travnja 2014.
10.03.2014

PREDAVANJE TONIJA MILUNA: NEKA DRUGA MATEMATIKA

Profesor Milun postao je poznat zahvaljujući online obrazovnom projektu „Were math is fun“ pokrenutom 2011. godine na inicijativu njegovog učenika Nikole Mujdžića. Riječ je o nizu nekonvencionalnih i zabavnih online instrukcija iz matematike koje su pomogle djeci i mladima diljem Hrvatske u rješavanju matematičkih problema.
03.03.2014

OKRUGLI STOL: INOVACIJE I TRADICIJA U SLUŽBI ODRŽIVOG RAZVOJA POLJOPRIVREDE

„Pred hrvatskim proizvođačima hrane danas je ogromno tržište koje samo u Europskoj uniji broji više od 500 milijuna potrošača. Njima je potrebna pouzdana opskrba kvalitetnom hranom, a Hrvatska ima potencijal biti pouzdan opskrbljivač, no moramo obrazovati proizvođače i pripremiti ih za izazove koje to tržište nosi, moramo zaštititi svoje proizvode i ponuditi nova, inovativna rješenja na tržištu“ ističe Miljenko Šimpraga, profesor s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te inicijator i moderator okruglog stola​.
02.03.2014

INTERVJU STIPE ZRILIĆ: KONKURENTNA POLJOPRIVREDA I RIBARSTVO STRATEŠKI SU INTERES ZADARSKE ŽUPANIJE

​Povodom održavanja 7. Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji - Agro Arca 2014. u Biogradu na Moru, čiju organizaciju podržava Zadarska županija donosimo intervju sa županom Zadarske županije, Stipom Zrilićem.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259