Novosti - Arhiva

16.12.2014

INTERVJU ĐURO HORVAT: „NAŠA VRIJEDNOST SU INOVACIJE TE ZADOVOLJNI SURADNICI I ZAPOSLENICI U KOMPANIJI TEHNIX“

​Nastala na vlastitim inovacijama, tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca pohvaliti se može s 300 vlastitih inovativnih proizvoda i preko 50 patenata. U postupku zaštite još je pet novih patenata. Većina njih uspješno se prodaje na globalnom tržištu. Čak 80% proizvodnje izvoze u 30 zemalja svijeta i na tri kontinenta.
15.12.2014

NAGRADA „INOVACIJA GODINE“ TVRTKI TEHNIX ZA MBO-T TEHNOLOGIJU GOSPODARENJA OTPADOM

​Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš danas su u Ministarstvu gospodarstva po prvi puta u Hrvatskoj uručili godišnju nagradu Udruge inovatora Hrvatske „Inovacija godine“ za 2013. godinu. Ovu prestižnu nagradu dobila je tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca za MBO-T tehnologiju gospodarenja otpadom.
14.12.2014

ALIREZA RASTEGAR NOVI PREDSJEDNIK IFIA-E, ZORAN BARIŠIĆ NOVI ČLAN IFIA EXCO-A

​Predsjednik Prvog instituta istraživača i inovatora Islamske Republike Iran dr.sc. Alireza Rastegar novi je predsjednik Svjetske federacije nacionalnih organizacija inovatora (IFIA). Na tu je funkciju izabran većinom glasova delegata Generalne skupštine IFIA-e, održane 20. studenog ove godine u Kunshanu u Kini.
13.12.2014

SAJMOVI INOVACIJA: INOVATORI USPJEŠNI U KINI I JUŽNOJ KOREJI

​Šest medalja u Kini i osam medalja u Južnoj Koreji! Rezultat je to još jednog uspješnog nastupa hrvatskih inovatora na poznatim sajmovima inovacija održanima krajem studenog u ovim dvjema državama. Hrvatski inovatori ondje su se predstavili u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, a većina predstavljenih inovacija nagrađena je i najznačajnijim nagradama sajma.
09.12.2014

KOMENTAR ZORANA BARIŠIĆA: U ČEMU INOVATORI NAJČEŠĆE GRIJEŠE?

​U zadnje vrijeme svjedoci smo poplave različitih aktivnosti u promociji inovacija. Ova trenutačna moda većinom uključuje dodjelu kojekakvih nagrada, priznanja i sl., najčešće bez pravih kriterija, pa i osnovnih znanja o meritumu. Kampanje se svode na populističku glorifikaciju hrvatske pameti koja bi, sama po sebi, trebala izbaviti Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo iz krize. Kako bismo lakše zauzeli vrijednosne sudove o okruženju u kojem se našlo hrvatsko inovatorstvo, dobro bi bilo podsjetiti se na neke osnove.
10.12.2014

27. NATJEČAJ ZA NAJBOLJU INOVACIJU DALMACIJE

​Obavještavamo vas da je Društvo inovatora DIATUS Split, kao neprofitna udruga tehničke kulture, raspisao 27. NATJEČAJ ZA NAJBOLJU INOVACIJU DALMACIJE.Osnovna svrha ovog vrlo poznatog i tradicionalnog Natječaja je poticanje inovatorstva i stvaralaštva, kod svih dobnih uzrasta i pravnih osoba, u svim područjima ljudskog rada i djelovanja.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259