SAJMOVI INOVACIJA: INOVATORI USPJEŠNI U KINI I JUŽNOJ KOREJI

Fotografije uz članak 7
13.12.2014

Izložbeni prostor UIH-a u Kini

Šest medalja u Kini i osam medalja u Južnoj Koreji! Rezultat je to još jednog uspješnog nastupa hrvatskih inovatora na poznatim sajmovima inovacija održanima krajem studenog u ovim dvjema državama. Hrvatski inovatori ondje su se predstavili u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, a većina predstavljenih inovacija nagrađena je i najznačajnijim nagradama sajma.

Tehnixu zlato za MBO-T tehnologiju u Kini

Na međunarodnom sajmu inovacija IEIK u Kunshanu u Kini predstavljeno je devet inovacija. U konkurenciji više od tri tisuće inovacija iz 31 zemlje svijeta, nagrađeno je šest hrvatskih inovacija. Zlatnu medalju osvojila je inovacija MBO-T, mehaničko biološka obrada miješanog otpada tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca. Srebrnim medaljama nagrađene su inovacije sustav za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza s daljinskom kontrolom RLC23-DK tvrtke Altpro iz Odre i antidekubitalni madrac AIRMED 3 tvrtke Bernarda iz Pušćina. Metoda uzgoja lijeske s krošnjom koja ima oblik uspravnog vretena na potpornju Gospodarstva Moulis iz Daruvara nagrađena je brončanom medaljom. Broncom je nagrađen i postupak za dobivanje zdravstveno ispravnog aktivnog elementa iz komine masline za upotrebu u kozmetici Neve Jurman iz tvrtke Helios Gea iz Bala te Propocijan plus – sinergija vitamina P (bioflavonoida) i vitamina C tvrtke PIP iz Pisarovine. Puljanin Franc Žirovnik dobio je pak priznanje za vertikalnu eolsku električnu centralu.

Potvrdili uspjeh iz Kine i u Južnoj Koreji


Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras
u posjrtu izložbenog prostora UIH-a u Seoulu

Hrvatski inovatori uspjeh su potvrdili i u Seoulu u Južnoj Koreji na 10. Međunarodnom sajmu inovacija SIIF gdje je ove godine predstavljeno više od 800 inovacija iz 34 zemlje svijeta. Od deset predstavljenih hrvatskih inovacija, osam ih je osvojilo nagrade. Zlatom su nagrađene inovacija tvrtke Altpro - sustav za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza s daljinskom kontrolom RLC23-DK te inovacija Marka Vukovića iz Karlovca – držač ribičkog štapa na brodu. Srebrnu medalju dobile su inovacije vertikalna eolska električna centrala, metoda uzgoja lijeske s krošnjom koja ima oblik uspravnog vretena na potpornju, Vukovićeva naprava za vezanje plovila u marini te zaštitna kaciga BK-3 tvrtke Šestan-Busch iz Preloga. MBO-T, mehaničko biološka obrada miješanog otpada i antidekubitalni madrac AIRMED 3 nagrađeni su brončanim medaljama.

Ministar Maras obišao izložbeni prostor u Seoulu

Hrvatski izložbeni prostor na 10. međunarodnom sajmu inovacija u Seoulu posjetio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji je s hrvatskim izaslanstvom nazočio i otvorenju ovog poznatog sajma inovacija.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259