Novosti - Arhiva

28.11.2014

AGRO ARCA 2015. GODINE U TRILJU, PRIJAVE ZA IZLAGAČE OD 1. SIJEČNJA

Gradonačelnik Grada Trilja Ivan Šipić i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske u četvrtak 27. studenoga u Trilju su potpisali Ugovor o suradnji na projektu AGRO ARCE, međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koji će se održati od 8. do 10. svibnja 2015. godine u Trilju. Riječ je o osmom izdanju ovog poznatog sajma agroinovacija koji iz godine u godinu okuplja sve više izlagača iz Hrvatske i svijeta.
27.11.2014

SASTANAK UIH-A I IFB-A: UDRUZI PREDSTAVLJENA IRANSKA BURZA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

​U Udruzi inovatora Hrvatske (UIH) 21. studenog ove godine održan je sastanak predstavnika udruge, predsjednika Marka Bubaša i glavnog tajnika Vojislava Rauševića s predstavnicima Iranske burze Fara (IFB) iz Teherana među kojima i glavnim direktorom IFB-a Amirom Hamoonijem.
19.11.2014

USPJEH U BELGIJI: INOVATORI OSVOJILI PET ZLATA, JEDNO SREBRO I JEDNA BRONCA

​Na 63. međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2014. održanom od 13. do 15. studenog u Bruxellesu, sedam predstavljenih hrvatskih inovacija osvojilo je pet zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Najviše pozornosti posjetitelja i ocjenjivačkog suda privukla je inovacija Puljanina Franca Žirovnika – Vertikalna eolska električna centrala za koju je dobio i zlatnu medalju. Zlatom su nagrađene i inovacije Senzor željezničkog kotača za metroe TIP ZK24–M Zvonimira Viduke i tvrtke ALTPRO iz Zagreba, Bioreaktorsko postrojenje za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda Ðure Horvata iz tvrtke TEHNIX iz Donjeg Kraljevca. Zlato je osvojila i inovacija ECO-SANDWICH® nastala u suradnji autorice Danice Jelenić s Građevinskim fakultetom Sveučilišta iz Zagreba i tvrtkom Beton Lučko te Naprava za vezanje plovila u marini Marka Vukovića iz Karlovca. Marko Vuković s koautorom Markom Ivšićem Vukovićem osvojio je i brončanu medalju za inovaciju Držač ribičkog štapa na brodu dok je Bernarda Cecelja iz tvrtke BERNARDA iz Pušćina osvojila srebrnu medalju za inovaciju Antidekubitalni madrac AIRMED 3.
18.11.2014

INTERVJU PROF.DR.SC. MILJENKO ŠIMPRAGA: INOVACIJE TREBAJU POSTATI TREĆA MISIJA SVEUČILIŠTA

​Sveučilište u Zagrebu najstarije je, najveće, i vodeće sveučilište u Hrvatskoj. Čak 50 posto znanosti i visokog obrazovanja Hrvatske čini upravo ovo sveučilište. Ono je s novom upravom dobilo i svog, u Hrvatskoj prvog, prorektora za inovacije i transfer tehnologije. Znači li to ozbiljniji zaokret Sveučilišta, ali i hrvatske znanosti i visokog obrazovanja u smjeru inovacija i kakvi su planovi Sveučilišta za ove značajne teme govori nam prorektor Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga.
04.11.2014

13 MEDALJA DOMAĆIM INOVATORIMA U NÜRNBERGU

​U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske banka za obnovu i razvoj na svjetskom sajmu inovacija IENA u protekla četiri dana predstavljeno je 14 domaćih inovacija, a čak 13 je osvojio medalje.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259