SASTANAK UIH-A I IFB-A: UDRUZI PREDSTAVLJENA IRANSKA BURZA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

Fotografije uz članak 5
27.11.2014

U Udruzi inovatora Hrvatske (UIH) 21. studenog ove godine održan je sastanak predstavnika udruge, predsjednika Marka Bubaša i glavnog tajnika Vojislava Rauševića s predstavnicima Iranske burze Fara (IFB) iz Teherana među kojima i glavnim direktorom IFB-a Amirom Hamoonijem.

Sastanak predstavnika UIH-a i IFB-a rezultat je višegodišnje odlične suradnje udruge s iranskim organizacijama u području inovacija, osobito Prvim institutom istraživača i inovatora Islamske Republike Iran. Čelnici UIH-a, Marko Bubaš i Vojislav Raušević upoznali su predstavnike IFB-a s planiranim projektima Udruge, naročito planom organizacije Iransko-hrvatskog gospodarskog foruma sljedeće godine u Iranu te pozvali i IFB da bude dio ovog foruma. Predstavnicima IBF-a predstavljen je i projekt Hrvatske baze inovacija i inovatora, te ideja razmjene mladih inovatora između Hrvatske i Irana u kojima također mogu biti partneri.

Glavni direktor IFB-a Amir Hamooni pozvao je Udrugu na suradnju u području novog projekta IFB-a, Burze intelektualnog vlasništva pokrenute 1. lipnja ove godine s ciljem približavanja inovatorstva i gospodarstva točnije inovatora s investitorima. Riječ je o u svijetu jedinstvenoj burzi intelektualnog vlasništva koja omogućuje trgovanje patentima, zaštitnim znakovima, industrijskim dizajnom i drugim oblicima intelektualnog vlasništva. Hamooni je izrazio želju da se u projekt uključe i hrvatski inovatori.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259