AGRO ARCA 2015. GODINE U TRILJU, PRIJAVE ZA IZLAGAČE OD 1. SIJEČNJA

Fotografije uz članak 9
28.11.2014

Jozo Sarač, Marko Bubaš, Ivan Šipić i Anđelko Katavić

Gradonačelnik Grada Trilja Ivan Šipić i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske u četvrtak 27. studenoga u Trilju su potpisali Ugovor o suradnji na projektu AGRO ARCE, međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji koji će se održati od 8. do 10. svibnja 2015. godine u Trilju. Riječ je o osmom izdanju ovog poznatog sajma agroinovacija koji iz godine u godinu okuplja sve više izlagača iz Hrvatske i svijeta.

„Agro Agru prepoznali smo kao vrijedan projekt koji potiče razvoj novih i konkurentnih proizvoda u poljoprivredi i omogućuje umrežavanje i razmjenu znanja i tehnologija između inovatora, proizvođača, lokalnih institucija i obrazovnih organizacija. Logičan je to i nastavak našeg projekta „Proizvodna zona Čaporice – centar agropoduzetništva“ vrijednog 16,99 milijuna kuna za koji je grad Trilj kao prva jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj dobio EU sredstva s ciljem razvoja poljoprivrede u Cetinskom kraju“ , rekao je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.


Marko Bubaš i Ivan Šipić

U svibnju se u Trilju očekuje više od 200 izlagača iz Hrvatske i svijeta. S predstavljanja projekta pozvani su inovatori, obrtnici i poduzetnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i sve organizacije koje djeluju u području poljoprivrede i prehrambene industrije na sudjelovanje na sajmu. Prijave za sve zainteresirane izlagače bit će otvorene od 1. siječnja do 1. svibnja 2015. godine. Pored ovog sajamskog dijela, na 8. Agro Arci bit će organizirano niz popratnih programa, među kojima i značajan Hrvatsko-poljski gospodarski forum.

Važnost projekta Agro Arce, u Trilju su uz gradonačelnika Šipića predstavili i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš, glavni tajnik Udruge Vojislav Raušević te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije koja je suorganizator događaja i to pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvitak i EU integracije Anđelko Katavić te ravnatelj partnerske institucije, Javne ustanove RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije Jozo Sarač.

Potpisivanju Ugovora o poslovnoj suradnji Grada Trilja i Udruge inovatora Hrvatske i predstavljanju 8. Međunarodne izložba inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca 2015. nazočili su i načelnik Općine Dugopolje Stanko Balić, načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak, direktorica Poduzetničkog centra Sinj Ana Barać, predsjednik Društva inovatora DIATUS Split Ante Zekić, sveučilišni profesor i predsjednik Ocjenjivačkog suda Agro Arce Petar Čovo, voditeljica projekta Agro Arce Silvana Svilar, djelatnici gradske uprave Grada Vrlike Nikola Uzun, ravnatelj Osnovne škole Trilj Davor Hrgović i drugi.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259