TESLA KAO UZOR MLADIMA: ODRŽAN KVIZ ZNANJA IZ FIZIKE I OPĆEG ZNANJA O NIKOLI TESLI

11.03.2015
Predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš održao je govor na temu Inovativnost i kreativnost - temelj razvoja modernog društva“ mladima okupljenima na 6. Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli održanom 10. ožujka na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.


Marko Bubaš, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske

Osamdesetak učenika i studenata iz Hrvatske sudjelovalo na ovogodišnjem kvizu koji je jedna od kategorija natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost, a koja će biti dodijeljena u sklopu obilježavanja Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija u srpnju ove godine.

O važnosti kreativnosti i inovativnosti u društvu, posebice u obrazovanju, u prigodnom programu otvorenja kviza govorili su još i matematičar Toni Milun, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sandra Bischof, dekan RIT Croatia Don Hudspet, potpredsjednik Transpatrency Internationala Don Markušića te Velimir Abramović.

Predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost koja je i organizator događaja istaknula je kako je zahvaljujući Kvizu znanja naraslo zanimanje mladih za Teslu kao uzora.

„Kad smo kretali s projektom, jedva da samo našli učenika ili studenta koji je znao nabrojati pet Teslinih izuma“ rekla je Mihajlović, dodavši da je jedan od ciljeva godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost prepoznavati mlade talente, istaknuvši pritom primjer stipendista RIT Croatia i mladog inovatora Tina Herljevića, trostrukog dobitnika godišnje nagrade te učenice sesvetske gimnazije Sare Cepić, prošlogodišnje dobitnice nagrade koja je i sama u svom govoru potvrdila da ju je sudjelovanje u ovom projektu potaknulo da obrazovanje nastavi u području znanosti.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259