DODIJELJENE NAGRADE HRVATSKE ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE - GODIŠNJA NAGRADA FAŽANSKOM INOVATORU BLAŽU PITONU

Fotografije uz članak 4
13.04.2014

Hrvatska zajednica tehničke kulture dodijelila je u petak, 12. travnja u svom sjedištu u Zagrebu najviše nagrade, priznanja i počasna zvanja zaslužnim pojedincima i udrugama u Republici Hrvatskoj. Među nagrađenima je i poznati fažanski inovator Blaž Piton. 

Istarski inovator dobio je prestižnu godišnju nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2013. godinu, a koja se na državnoj razini dodjeljuje za izvanredna postignuća ostvarena profesionalnim ili dragovoljnim radom u tehničkoj kulturi. Među sedam ovogodišnjih dobitnika Povelje Hrvatske zajednice tehničke kulture, Blaž Piton jedini je inovator u Hrvatskoj kome je ova najviša nagrada dodijeljena. 

Po broju prijavljenih i prihvaćenih izuma Piton je najuspješniji inovator Društva inovatora Pula. Za svojih je šest, patentom zaštićenih, izuma osvojio brojne zlatne medalje i druga vrijedna priznanja na domaćim i međunarodnim sajmovima inovacija, a svojim je radom i djelovanjem doprinio međunarodnom razvoju i ugledu izumiteljstva.

Ovaj izniman istarski inovator i dalje stvara. Tako je prošle godine imao čak dvije prijave patenata za trodijelni podizač mreže plivarice i napravu za dizanje latinskog jedra i dvije prijave za zaštitu obličja, za koje se očekuju i nove nagrade i priznanja.

Inače Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture, kao najviše javno priznanje Zajednice, dodjeljuje se jednom godišnje udrugama tehničke kulture, njihovim savezima i zajednicama, strukovnim i znanstvenim udrugama, obrazovnim, znanstvenim, kulturnim i drugim ustanovama za dugogodišnji izvanredan doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture u domovini i inozemstvu.


Cijelu foto galeriju možete vidjeti OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259