ODRŽANA III. INOVACIJSKA MISIJA U BRUXELLESU, BELGIJA

13.11.2013

U organizaciji Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj i Predstavništva HGK u Bruxellesu uspješno je održana 3. Inovacijska misija. Na njoj su sudjelovale hrvatske inovativne tvrtke PIP d.o.o, CORBREVIS d.o.o., ČISTA ZONA d.o.o. i BERNARDA d.o.o.

U uvodnom dijelu ovog događanja sudionicima su predstavljene mogućnosti sudjelovanja u programu HORIZON 2020 s naglaskom na mala i srednja inovativna poduzeća a koju je održao Iker Ayerbe, predstavnik EK Opće uprave za istraživanje i inovacije te mogućnosti sudjelovanja u kreiranju EU politika za inovacije kroz Odbor za inovacije pri Eurochambersu koje je predstavila Bettine Gola.

Direktorica predstavništva HGK u Bruxellesu gđa Dragica Martinović predstavila je aktivnosti predstavništva i upoznala sudionike sa principima lobiranja putem udruženja kojih je komora članica kao npr. EuroCommerce.

Nakon uvodnog dijela održani su poslovni razgovori između hrvatskih i belgijskih tvrtki na kojima je uspostavljena poslovna suradnja. Svim hrvatskim tvrtkama prema njihovim zahtjevima pronađeni su partneri za poslovne razgovore.

Direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Tajana Kesić Šapić naglasila je kako je glavna zadaća Centra pomoći inovativnim tvrtkama u komercijalizaciji njihovih proizvoda na stranim tržištima a upravo smo putem Inovacijskih misija ove godine ostvarili jednu novu dodanu vrijednost našim tvrtkama koje sudjeluju na sajmovima inovacija.

14.11.2013. otvoren je sajam inovacija Innova u Bruxellu na kojem izlažu hrvatske inovativne tvrtke u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i supokroviteljstvo Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj HGK.


Izvor: www.hgk.hr

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259