AGRO ARCA 2013 -6. međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji

Fotografije uz članak 3
11.06.2013

AGRO ARCA 2013 - 6. međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji - Biograd na moru

U gradskom poglavarstvu u gradu Biogradu na moru danas su 11. lipnja 2013.godine gradonačelnik grada Biograda na moru Ivan Knez i Marko Bubaš predsjednik Udruge inovatora Hrvatske potpisali Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji u organizaciji 6. međunarodnog sajma inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji AGRO ARCA.

Nakon pet uspješnih godina organizacije sajma AGRO ARCA u gradu Slatina, Udruga inovatora Hrvatske prepoznala je potencijale Biograda na moru te je sajam odlučila preseliti u Biograd. Moto AGRO ARCA spojimo zeleno i plavo ove godine će se i ostvariti. Inovatori iz unutrašnjosti Hrvatske u Biogradu na moru predstavit će svoja nova dostignuća, inovacije, nove tehnologije, eko proizvode u novom okruženju.

Na današnjem potpisivanju Ugovora gradonačelnik grada Biograda na moru rekao je da je uvjeren da će ovaj sajam uspjeti u Biogradu. O ekološkoj proizvodnji se u gradu Biogradu puno priča, a malo toga je donijelo rezultate. Ekološku proizvodnju ne mogu nositi mali poljoprivrednici. Ona mora biti prepoznatljiva i jaka. Biograd na moru je srce Jadrana i grad Biograd na moru želi više uložiti u ekološku proizvodnju. Ovaj sajam gradu Biogradu u mnogome pomoći da se to i ostvari.

Na potpisivanju ugovora bili su prisutni predstavnici Udruge inovatora Hrvatske, Vojislav Raušević, glavni tajnik, Petar Čovo, član Izvršnog odbora i Silvana Svilar, voditelj Projekta i izaslanstvo Udruge inovatora Zadarske županije.

U organizaciji sajma veliku pomoć i podršku pružiti će Udruga inovatora Zadarske županije s njenim predsjednikom Radom Nekićem i brojnim članstvom. Očekuje se da će aktivnu ulogu u sajmu imati i Obrtnička komora Zadarske županije i Sveučilište u Zadru.

Sajam će se održavati u prostorima Osnovne škole Biograd na moru od 30. kolovoza do 01. rujna 2013.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259