Brussels INNOVA - EUREKA 2011

Fotografije uz članak 12
29.11.2011

Na inicijativu nekolicine inovatora članova i članica UIH-e ove godine selekcija Udruge inovatora Hrvatske sudjelovala je na poznatom sajmu inovacija INNOVA – EUREKA 2011 u Bruxsellesu od 17 - 19. studenog 2011. Na sajmu su sudjelovali inovatori i nacionalne inovatorske selekcije iz 20 zemalja sa više od 300 inovacija.

Hrvatsko izaslanstvo predvođeno gosp. Đurom Horvatom članom Izvršnog odbora Udruge inovatora Hrvatske i predsjednikom kompanije TEHNIX i Markom Abramovićem, članom skupštine Udruge inovatora Hrvatske, pored sajma posjetilo je Hrvatsko veleposlanstvo u Bruxsellesu. Hrvatski veleposlanik gospodin Boris Grgić i direktorica predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Bruxsellesu gospođa Dragica Martinović istaknuli su da će podržati napore hrvatskoh inovatora za izlazak na međunarodna tržišta, a poglavito na tržišta zemalja Beneluxa. Također su podržali i obećali potporu kompaniji TEHNIX u proboju na tržišta zemalja Beneluxa jer TEHNIX sa svojom modernom tehnologijom već pripada krugu najboljih europskih proizvođača u EKO industriji. 

Udruga inovatora Hrvatske bila je zastupljena sa 4 inovacije: „Znanstvenim vozilom upravljanog internetom“ učenika Lovre Dujnića i mentora Mladena Marušića iz STŠ Fausta Vrančića iz Zagreba, „Krijesnicom“ gospodina Vinka Rogine. Kompanija TEHNIX izložila je Biorotor i MBO tehnologiju mehanička-biološka-termička tvornica za obradu komunalnog otpada autora gospodine Đure Horvata.

Na izložbenom prostoru Udruge inovatora Hrvatske u Bruxsellesu Udrugu je zastupao profesor - savjenik Mladen Marušić dipl.ing. strojarstva, vitez inovatorstva iz STŠ Fausta Vrančića u Zagrebu, promovirajući brojnim posjetiteljima sajma hrvatska inovatorska dostignuća. Pored prof. Marušića na sajmu je bio nazočan i najnagrađeniji  hrvatski mladi inovator Lovro Dujnić, završeni maturant iz STŠ Fausta Vrančića i stručni suradnik u nastavi u istoj školi.

Na svečanosti dodjela specijalnih nagrada i priznanja, Lovro Dujnić i njegov mentor Mladen Marušić, dobili su, Grand-prix grada Bruxsellesa za najbolji koncept. Takođe, zajedno sa gospodinam Vinkom Roginom, dodjeljena im je zlatna medalja. Gospodin Đuro Horvat za svoje dvije inovacije dobio je dvije sreberne medalje.

Večer prije u Gradskom poglavarstvu, u Bruxsellesu, gradonačelnik Bruxsellesa proglasio je Mladena Marušića i Željka Horvata vitezovima inovatorstva te im uručio odlikovanja.

Nastup Udruge inovatora Hrvatske na sajmu INNOVA – EUREKA u Bruxsellesu 2011 i ovaj puta značajno je pripomogla Hrvatska gospodarska komora u funkciji pokrovitelja. Gospođa Dragica Martinović direktorica predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Bruxsellesu dala je velki doprinos u organizaciji i promociji sudjelovanja izaslanstva Udruge inovatora Hrvatske na protokolarnom peijamu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske te na sajmu INNOVA – EUREKA, na čemu joj se nasrdačnije zahvaljujemo.

 

Mladen Marušić dipl.ing.

Marko Abramović

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259