HRVATSKIM INOVATORIMA OSAM MEDALJA U BRUXELLESU

18.11.2013

Hrvatski inovatori osvojili su četiri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu medalju te tri posebna priznanja na prestižnom međunarodnom sajmu inovacija, tehnologija i novih proizvoda Innova održanom u Bruxellesu, priopćila je Udruga inovatora Hrvatske.

Na sajmu je, od 14. do 16. studenog, u organizaciji te udruge, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore nastupilo osam hrvatskih inovatora i svih osam je nagrađeno, u konkurenciji 459 izlagača i 600 inovatora iz 27 zemalja.

Zlatnu medalju osvojili su Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix za bioreaktorsko postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda, Zvonimir Viduka iz tvrtke Altpro za Eterik sustav za preradu aromatičnog bilja, zagrebački obrt Čista zona za ekološki sustav zaštite pčela te inovator i poljoprivrednik Vlado Moulis za vretenasti sustav uzgoja lješnjaka.

Srebrne medalje pripale su Matiji Volneru za prostirku za papkare i postupke njene proizvodnje i recikliranje u kompost, Ivanu Mikšiću za kondenzacijsku parnu turbinu s reguliranim oduzimanjem pare te Bernardi Cecelj iz tvrtke Bernarda za madrac Thermocare.

Brončanu medalju dobio je Ivan Bračić iz tvrtke PIP za Propocijan kapsule.

U Bruxellesu je dodijeljeno i 16 posebnih odlikovanja za doprinos razvoju inovatorstva, inovacijskog poduzetništva i poticanje inovacijske kulture u zemlji. Među odlikovanima su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te direktorica Sektora za industriju pri HGK Zoja Crnečki kojima je dodijeljeno odlikovanje oficira inovatorstva, dok je odlikovanje viteza inovatorstva uručeno najproduktivnijem hrvatskom inovatoru Damiru Remenaru iz Iloka, kaže se u priopćenju.

Izvor: Business.hr, 18.11.2013.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259