Održane su radionice u sklopu projekta Jačanje kapaciteta HZI za provođenje STEM programa u radu s mladima

13.02.2023Održane su tri radionice u okviru projekta Jačanje kapaciteta HZI za provođenjem STEM programa u radu s mladima.

Na prvoj radionici „Idejni koncept ZeGE STEM centra za mlade“ , dr.sc. Vlatka Filipović Marijić sa Instituta Ruđer Bošković, održala je prezentaciju: „ Institur Ruđer Bošković i popularizacija znanosti“. Uslijedilo je predstavljanje idejnog koncepta Ze Ge centra za mlade od strane moderatorice mr.sc. Barbara Kristofich Ambruš iz zaklade InnoLab. O primjerima dobre prakse iz područja astronomije, prezentaciju je održao dr.sc. Lovro Palaversa.
Na drugoj radionici- Izazovi jačanja STEM-a u tehničkim znanostima u aktivnostima udruga , održane su tri prezentacije: „Suvremeni STEM izazovi i brodogradnja“, dr. sc. Neven Hadžić, izv. prof., FSB partner, „Izazovi jačanja STEM-a u tehničkim znanostima u aktivnostima udruga“, moderator mr. sc. Barbra Kristofich Ambruš, Zaklada InnoLab.
Na trećoj radionici - Potencijali za razvoj STEM kapaciteta za aktivnosti kod udruga u prirodoslovnim znanostima, održane su sljedeće prezentacije: „Hrvatska zajednica inovatora i popularizacija znanosti“, Mila Šimpraga, voditeljica projekta, Hrvatska zajednica inovatora, Potencijali za razvoj STEM kapaciteta za aktivnosti kod udruga u prirodoslovnim znanostima, moderator mr. sc. Barbra Kristofich Ambruš, Zaklada InnoLab, Agronomski fakultet i popularizacija znanosti, dr. sc. Ana Gavrilović, izv. prof., Agronomski fakultet.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259