ZAVRŠENA IZLOŽBA SUVENIRA ZADARSKE ŽUPANIJE

24.03.2013

Izložba suvenira Zadarske županije završena je 24. ožujka 2013. svečanom dodjelom Grand Prixa za najbolji suvenir i proizvođača, podijeljene su i tri glavne nagrade za suvenire te mnoštvo medalja.

Ove godine Grand Prix je otišao u ruke predsjednika Udruge inovatora i organizatora ovog natjecanja Rade Nekića za komplet za njegu lica i tijela u kamenici, dok je Grand Prix za najboljeg proizvođača dobio Arheološki muzej Zadar. Nagrade za suvenire dobili su Jagoda i Leo Bašić za komplet pisaćeg pribora Donat, Željko Kulaš za morsku štiklu te ponovno PTO Nekić za komplet ljekovitih masti u drvenoj kutiji.

U Muzeju antičkog stakla 28 natjecatelja izložilo je 142 suvenira, a osim glavnih pet nagrada podijeljeno je 14 brončanih medalja, 21 srebrna i 15 zlatnih. Neki od dobitnika mogu se pohvaliti i s po nekoliko medalja za razne proizvode, osim Nekića i Arheološkog muzeja, po nekoliko nagrada dobio je Muzej antičkog stakla, T.O. Faros, Mariela Šarić, Željko Korda, Smiljka Kukolj i mnogi drugi.

Rade Nekić istaknuo je kako mu je posebno žao što im nije došao nitko iz Turističke zajednice koji im trebaju pomoći u plasmanu proizvoda te je rekao da je ove godine odlučeno kako i on kao organizator može dobiti nagradu.

- Prijašnjih godina smo se odrekli nagrade, međutim, ja ovo radim besplatno i da se odreknem nagrade to ne bi bilo pošteno. Na žalost, moram reći da smo imali listiće za posjetitelje koji su glasovali, a oko 30 posto glasova nismo uzeli u obzir jer su bili vidljivo lažirani, kazao je Rade Nekić.

Neposredno prije dodijele nagrada Dragica Nekić iz PTO Nekić je zbog proizvodnje ljekovitih ulja i masti od Stipe Kneževića, predsjednika Obrtničke komore Zadar, dobila priznanje.Izvor: 057 info, 25. ožujak 2013.


Više o festivalu možete vidjeti na stranicama Udruge inovatora Zadarske Županije.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259