ZAVRŠEN NATJEČAJ MOJ ZABA START: MILIJUN KUNA ZA DESET PODUZETNIČKIH IDEJA

12.03.2015

Proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg projekta Zagrebačke banke Moj Zaba Start. Od gotovo 600 prijavljenih, izabrano je 12 najboljih projekata, devet prema odabiru stručne komisije i tri od strane javnosti. Ovih će 12 projekata dobiti ukupnu potporu od milijun kuna.

Udruga inovatora Hrvatske zajedno s predstavnicima Zagrebačke banke, HAMAG BICRO-a, Sense Consultinga i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ocjenjivala je projekte pristigle na natječaj Moja prilika za inovativne poduzetničke i start up projekte. Potpore stručne komisije na ovom su natječaju dobili nogar za bicikl s pumpom V-PUMP, samoljepljiva tkanina Gearskin i web aplikacija Rentlio koja je dobila i potporu javnosti.

Nogar za bicikl s pumpom V-PUMP izum je zagrebačkog obrta V-lab. Spaja nogar za bicikl i pumpu smještanjem pumpe uz bicikl u sam nogar na koji se bicikl naslanja. Proizvod ovog zagrebačkog obrta prilagođava se svim vrstama bicikala, omogućuje financijsku uštedu te uštedu na prostoru i težini bicikla. Inovativni projekt preloške tvrtke Rasa – samoljepljiva tkanina Gearskin, novi je pak koncept upotrebe tkanine u samoljepljivom obliku s velikim mogućnostima primjene, od hobija do profesionalne upotrebe (outdoor programi, hobby programi, tehničke tkanine posebne namjene, medicinski program itd. Riječ o potpuno hrvatskom proizvodu od tkanja do pakiranja. Projekt koji je dobio potporu i javnosti i žirija, web aplikacije Rentlio zadarske tvrtke Ascendo, inovativna je aplikacija namijenjena iznajmljivačima apartmana, soba, vila, malim hotelima i B&B-ima koja eliminira administraciju i omogućava upravljanje turističkim objektima.

Na natječaju za zeleno poduzetništvo Moja zelena zona potporu stručne komisije dobili su projekti iCat – „zero emission island catamaran“, organska olovka „Fabula“ i sustav za obradu, pročišćavanje i dezinfekciju balastnih voda i drugih tekućina. Potporu je javnosti dobio projekt iCat – „zero emission island catamaran“.

Potpore na natječaju za kreativnu industriju Moja kreativna crta dobili su BOYA bojice/pastele za crtanje, multiartistički projekt FreeDA i „Pametnica“ radni materijali za rano poticanje intelektualnog razvoja i to od stručne komisije, dok je potporu javnosti dobio projekt internetskog portala o vizualnim umjetnostima i kulturi Vizikultura.hr.

Više o projektima pročitati se može na web stranici www.mojzabastart.hr.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259