ZAVRŠEN 1. MEĐUNARODNI SAJAM INOVACIJA U BANGALOREU, INDIJA

Fotografije uz članak 4
13.09.2016

Na poziv predsjednika Indijske Asocijacije Inovatora (Indian Innovators Association) Dr. Sc A S Raoa Udruga inovatora Hrvatske sudjelovala je na prvom Indijskom Međunarodnom Sajmu Inovacija koji se od 9.-11. rujna 2016. održavao u Bangaloreu.

Tom prilikom UIH je predstavio dvije hrvatske inovacije proglašene hrvatskim inovacijama godine u prethodnim razdobljima:

-Sustav za osiguranje željezničko cestovnih prijelaza tvrtke Altpro iz Zagreba, te

-Tvornicu za obradu komunalnog otpada tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca

Ne treba posebno isticati zainteresiranost indijske stručne javnosti za navedene inovacije budući da je Indija naročito osjetljiva na problematiku zaštite okoliša i sigurnost željezničkog transporta. Stručni ocjenjivački sud donio je odluku kojom se tvrtki Tehnix dodjeljuje zlatna medalja a Tvrtki Altpro srebrna za prezentirane proizvode i tehnologije.

Pozornost je jednako tako izazvala prezentacija usluga Europske poduzetničke mreže (EEN) i praksa hrvatskog ureda EEN kao nacionalne kontakt točke u promicanju, poticanju i internacionalizaciji inovativnog poduzetništva. EEN Hrvatska djeluje u okviru Hrvatske Gospodarske Komore koja je tradicionalni partner UIH u provedbi niza projekata potpore hrvatskom inovativnom poduzetništvu.

Sustav hrvatske institucionalne potpore posebno je zainteresirao njegovu ekselenciju Sri R. V. Deshpande, ministra za industrijski i infrastrukturni razvoj Indije, koji je i otvorio Sajam.

Na marginama Sajma održano je niz radionica i neformalnih susreta od kojih je najznačajniji bio sastanak Izvršnog odbora IFIA čiji je član i Zoran Barišić, glavni tajnik UIH.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259