VIROEXPO – prigoda za promociju AGRO ARCE

Fotografije uz članak 5
27.01.2010

AGRO ARCA 2010. želi predstaviti gospodarske mogućnosti grada Slatine u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, mogućnosti Virovitičko – podravske županije u poljoprivredi i prehrambenoj industriji kao i gospodarske mogućnosti partnera gradova, županija, institucija.

Prvu najavu i promociju AGRO ARCE 2010. 3. međunarodnog sajma inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Udruga inovatora Hrvatske i Grad Slatina održali su tijekom trajanja 15. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici - Viroexpo. Da promoviramo sajam koji ima budućnost potvrdila je i predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je u svom govoru prigodom otvaranja sajma Viroexpo rekla da ju veseli činjenica da izlagači pokazuju svoju pamet, mudrost i znanje i da Hrvatska unatoč teškim vremenima ima snage za gospodarske promjene.

Ovogodišnji Viroexpo koji je trajao od 22. do 24. siječnja otvorio je svoja vrata za 700 izlagača iz 19 zemalja na prostoru od 22.000 četvornih metara. Zajednički izložbeni prostor na tom značajnom sajmu imali su Grad Slatina i Udruga inovatora Hrvatske. Tijekom tri dana predstavnici Udruge inovatora Hrvatske, Silvana Svilar i Igor Dujmović obavili su razgovore s predstavnicima županijskih gospodarskih i obrtničkih komora iz Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Koprivnice, Krapine, Osijeka, Otočca, Požege, Pule, Siska, Slavonskog Broda, Šibenika, Virovitice, Vukovara, Zadra, Zagreb i Privredne komore Unsko-Sanskog kantona. Sve te komore kao snažni promotori svojih sredina i njihovih gospodarskih mogućnosti zainteresirane su i za prezentaciju svojih novih i inovativnih vina, čajeva, sireva, meda, proizvoda temeljenih na ljekovitom bilju, kao i inovacija u poljoprivrednoj mehanizaciji te novih tehnologija u poljoprivredi koje se primjenjuju u njihovim sredinama.

Prva sljedeća poslovna suradnja kreće promocijom AGRO ARCE u Brodsko posavskoj županiji u Novoj Gradišci na sajmu Poduzetničkih ideja. U mjesecu veljači dogovorena je zajednička prezentacija AGRO ARCE u Istarskoj županiji s HGK Pula i Društvom inovatora Pula za vrijeme održavanja sajma HISTRIA.

Obrtničke komore koje okupljaju obrtnike i OPG-e svojih županija zajedničkim predstavljanjem malih poduzetnika i obrtnika financijski pomažu u ovim kriznim vremenima. Obrtničke komore županija iz Bjelovara, Virovitice, Međimurske županije, Osijeka, Vukovara, Slavonskog Broda, Karlovca, Križevaca, Požege nastojat će, kako su nam rekli na isti način prezentirati svoje članove i na 3. međunarodnom sajmu AGRO ARCA 2010. u Slatini. Vođeni su razgovori i s predstavnicima tvrtke AGROKOR i Zdenka iz Velikih Zdenaca. Promociju svojih tvrtki najavili su i na sajmu u Slatini.

Župan Virovitičko podravske županije Tomislav Tolušić tijekom razgovora istaknuo je da će se Virovitičko-podravska županija i ove godine aktivno uključiti u organizaciju sajma AGRO ARCA. Uvjeren je da će županija ove godine, u okviru svojih mogućnosti uspjeti značajnije financijski podržati sajam AGRO ARCU. S predstavnicima stranih zemalja, Češke republike, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije i Makedonije koje su nastupile na Viroexpu 2010. načelno je dogovoreno njihovo sudjelovanje i dolazak u Slatinu.

Veliku pažnju na sajmu izazivala je maskota Agro Arce 2010, koja je šetala po cijelom sajmu i dijelila promotivni materijal Agro Arce svim izlagačima i posjetiteljima. To je ujedno bila i prva promocija nekog sajma uz pomoć maskote na Viroexpu. Pošto se radi o sajmu novih ideja i novih proizvoda to nije ni za čuditi da smo i prezentaciju AGRO ARCE željeli promovirati na novi način.

O suradnji na promociji AGROARCE se razgovaralo i s predstavnicima Glasa Slavonije koji je prošle godine bio medijski pokrovitelj sajma u Slatini. Pozivom izlagačima Viroexpa i predstavljanjem AGROARCE 2010. kroz kronologiju dosadašnjih sajmova AGRO ARCA, na izložbenom prostoru, nadamo se da smo potaknuli potencijalne izlagače da svoje inovacije i proizvode predstave i u Slatini u izložbenom prostoru Agroduhana. U promociji su sudjelovali predstavnici grada Slatine Vera Radaš i Marin Kokorić, a ispred Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević, glavni tajnik, Silvana Svilar i Igor Dujmović stručni suradnici i tajnik Udruge vitezova hrvatskog inovatorstva Marko Abramović.

Informaciju pripremili
Silvana Svilar
Igor Dujmović

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259