VIDIMO SE NA AGRO ARCI

12.02.2008

U Gradskom poglavarstvu Grada Slatine gradonačelnik Ivan Roštaš i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske (UIH) dr. sc. Stanislav Čajavec 7. veljače 2008. potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji za organizaciju i provedbu 1. sajma inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji AGRO ARCA što će se održati od 18. do 20. travnja ove godine u prostorima sportske dvorane srednje škole Marko Marulić.

Potpisivanju ugovora nazočili su i glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević, stručna suradnica Silvana Svilar, predsjednik Udruge inovatora Virovitičko-podravske županije Josip Tadić, tajnik Udruge inovatora Virovitičko-podravske županije Ignacije Jambrešić, mr. sc. Oliver Jukić, pročelnik Upravnog odjela za javne potrebe Grada Slatine, tajnik Gradskog poglavarstva Zlatomir Kramar i predstavnici medija.

Ovom prigodom gradonačelnik je još jednom naglasio zadovoljstvo što će se takav sajam održati u gradu Slatini te je obećao svesrdnu pomoć što je i potvrđeno Zaključkom Gradskog poglavarstva za provedbu organizacije navedenog sajma s financijskom potporom u iznosu od 100.000,00 kuna.

Naglasio je da je Gradsko poglavarstvo imenovalo osobu za kontakt s Udrugom inovatora Hrvatske pročelnika mr. sc. Olivera Jukića.

U ime UIH-e Stanislav Čajavec se zahvalio gradskim i županijskim čelnicima na svesrdnoj podršci novom sajmu AGRO ARCI. Pohvalio je odgovoran, entuzijastičan i kreativan pristup zajedničkim naporima na njegovoj realizaciji.

Održavanje "AGRO ARCA 2008" u Slatini ujedno je poticaj i poziv poslovnim ljudima iz Hrvatske i inozemstva da se upoznaju s rezultatima rada naših tvrtki, znanstvene i sveučilišne zajednice, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga, poduzetnika, obrtnika i inovatora, a sve to u cilju promocije novih ideja, proizvoda i tehnologija koje su temeljeni na vlastitom znanju i sposobnosti.

Zasigurno je važan čimbenik u poljoprivredi i prehrambenoj industriji korištenje i primjena visokih tehničko-tehnoloških standarda s kojima ta proizvodnja može uspješno konkurirati visoko razvijenim zemljama poznatim proizvođačima hrane. Jedan od bitnih sadržaja 1. sajma "AGRO ARCA 2008" je poticanje ekološke proizvodnje hrane kao i inovativni pristup u tradicionalnoj proizvodnji hrane.

Silvana Svilar, stručni suradnik

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259