UDRUGA INOVATORA "ISIMOS" IZ SISKA – 48. ČLANICA UIH

Fotografije uz članak 6
13.02.2009

Zajednica tehničke kulture Sisačko – moslavačke županije otvorila je svoja vrata novoj udruzi. 21. siječnja 2009. godine u prostorima Zajednice tehničke kulture Sisačko – moslavačke županije. Održana je Osnivačka skupština Udruge inovatora Sisačko moslavačke županije "ISIMOS".

Tradicija inovatorske djelatnosti i inovatorskog pokreta u Sisku, ali i području cijele županije, počiva na najjačoj udruzi inovatora prije dvadesetak godina, kad je u Sisku egzistirala Udruga inovatora u Željezari Sisak s 820 članova.

Na Osnivačkoj skupštini uz desetak članova osnivača prisustvovali su i gosti: predstavnik Županije Sisačko – moslavačke županije gospodin Ivan Lovreković, Marko Vidović, tajnik Zajednice tehničke kulture Sisačko moslavačke županije, iz nacionalne asocijacije inovatora Udruge inovatora Hrvatske, zamjenik predsjednika Marko Bubaš, glavni tajnik Vojislav Raušević, zamjenik glavnog tajnika Pavao Havliček i Silvana Svilar, stručni suradnik.

Članovi osnivači su izabrali i svoje rukovodstvo. Za predsjednika izabran je Željko Vrbanus, tajnika Stevče Arsoski. Udruga je donijela i Odluke za udruživanje u Zajednicu tehničke kulture Sisačko – moslavačke županije i Udrugu inovatora Hrvatske, a interese Sisačke udruge u Skupštini Udruge inovatora Hrvatske zastupati će prof. dr. sc. Ante Markotić.

Prisutne je pozdravio prof. dr. sc. Ante Markotić kao predsjednik Zajednice tehničke kulture Sisačko – moslavačke županije i izrazio svoje oduševljenje što konačno i Sisak ima udrugu inovatora. Niz godina predsjednik Markotić prati rad inovatora kroz Udrugu inovatora Hrvatske, ali želja inovatora iz županije rezultirala je osnivanjem udruge u Sisku.

Novoosnovana udruga svoje sjedište imati će u prostorima Zajednice tehničke kulture Sisačko – moslavačke županije. Nakon uvodnog govora prisutne je pozdravio i zamjenik predsjednika UIH-a gospodin Bubaš koji je izrazio zadovoljstvom što UIH širi svoje članstvo i što će se inovatori županije imati gdje obratit se za pomoć i savjete.

Gospodin Vrbanus kao novoizabrani predsjednik Udruge rekao da je s veseljem prihvatio funkciju predsjednika jer on je i sam inovatora i zna kako je težak put inovatora od trenutka nastanka njegove inovacije pa sve do komercijalizacije. Na temelju svog dugogodišnjeg iskustva nastojati će taj trnoviti put inovatorima olakšati i usmjeriti ga.

Silvana Svilar

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259