Učenici osnovne škole iz Šemnice Donje sudjelovali su na edukativnoj radionici o dizajnu

07.12.2018
Učenici osnovne škole iz Šemnice Donje 6. prosinca 2018. sudjelovali su na edukativnoj radionici o dizajnu, „Izrada šalice za ispijanje čaja“. Radionica je održana za učenike petog i šestog razreda. Radionicu je vodila Vesna Mlinar, profesorica likovne kulture Osnovne škole kralja Tomislava iz Zagreba. Na radionici je sudjelovalo 16 učenika i njihova učiteljica likovne kulture Sonja Jurman.


U prvom dijelu radionice učenici su poslušali predavanje o dizajnu i njegovoj ulozi kroz povijest. Na velikom broju primjera prikazani su im oblici grafičkog, industrijskog i tekstilnog dizajna.

U drugom dijelu radionice učenici su uz pomoć voditeljice izradili šalicu za čaj. Kroz praktični rad pokazali su samostalnost u rješavanju zadanog problema te svoju kreativnost i inovativnost u izradi šalice. Pri završetku radionice imali smo priliku vidjeti 16 prekrasnih šalica u koje su učenici utkali svoju inovativnost i kreativnost. Sve šalice su zadovoljile funkciju upotrebnog predmeta i sve su bile jedinstvene.

Edukativne radionice o dizajnu su dio programa Arhimed Academia u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i kroz njih nastojimo mladima približiti načela dizajna i njegovu važnost. Želja nam je kod mladih potaknuti kreativnost, inovativnost i omogućiti im izraziti samostalnost u okviru zadane teme.


Foto galerija

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259