U VI. osnovnoj školi Varaždin u Varaždinu održana radionica o dizanju

26.11.2018

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske u Varaždinu u VI. osnovnoj školi Varaždin 22. listopada 2018. održana je edukativna radionica o dizajnu „Izrada upotrebnog predmeta – pokrivala za glavu“.

Radionicu je vodila Vesna Mlinar, učiteljica likovne kulture iz OŠ kralja Tomislava iz Zagreba. U radionici je sudjelovalo 25 učenika 4b razreda s učiteljicom Ružicom Martinec.


Lana Šoša izradila je najljepši šešir

U prvom dijelu radionice učenike i učiteljicu pozdravila je Silvana Svilar, v.d. glavni tajnik i zahvalila se na interesu za održavanje radionice. Ukratko je predstavila rad Udruge inovatora Hrvatske i program Arhimed academia u okviru kojeg se i održavaju edukativne radionice.

Voditeljica radionice učenike je prezentacijom provela kroz povijest dizajna, njegovo značenje i ulogu i tako ih uvela u praktični dio radionice.

U praktičnom dijelu radionice učenici su uz pomoć voditeljice izradili vlastito pokrivalo za glavu – šešir, model upotrebnog predmeta. Kroz praktični rad pokazali su samostalnost u rješavanju zadanog problema, svoju kreativnost i inovativnost u izradi šešira. Tako smo imali priliku vidjeti 25 različitih šešira koji su zadovoljili funkciju upotrebnog predmeta i svi su bili jedinstveni.

Radionicama ovoga tipa Udruga inovatora Hrvatske nastoji popularizirati tehničku kulturu i intelektualno vlasništvo. Dizajn kao dio intelektualnog vlasništva nastojimo približiti mladima i ukazati im na važnost dizajna. Želja nam je kod mladih potaknuti kreativnost, inovativnost i omogućiti im izraziti samostalnost u okviru zadane teme.

Na kraju radionice održana je i revija šešira, a najljepši šešir je prema odluci razreda izradila Lana Šoša.

VI. osnovna škola Varaždin iz Varaždina iskazala je interes za nastavak suradnje i novi susret na jednoj od radionica u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.


Foto galerija

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259