U PETAK OTVARANJE 8. INVENTUMA U ILOKU

21.05.2014

U petak 23. svibnja u 11 sati u Iloku počinje 8. INVENTUM, međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih.

Na 1000 kvadratnih metara zatvorenog i 300 kvadratnih metara otvorenog izložbenog prostora sportske dvorane TEHNIKUM u Srednjoj školi Ilok i ove se godine unatoč krizi predstavlja više od 100 izlagača s više od 250 izložaka iz svih krajeva Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Irana, Iraka, Egipta i drugih zemalja svijeta. Na ovom tradicionalnom iločkom sajmu predstavit će se obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici i poduzetnici te udruge i škole s najnovijim idejama, proizvodima i tehnologijama.

Svjesni sveprisutne krize, organizatori, iločka Udruga inovatora Tesla ističu kako je cilj ovoga sajma približiti inovacije, tehnička i inovativna rješenja i proizvode gospodarstvenicima i građanima radi poticanja stvaranja novih proizvoda, ali i prodaju postojećih za povećanje gospodarskog rasta i očuvanje postojećih radnih mjesta.

Pokrovitelji ovogodišnjeg INVENTUMA su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta i Ministarstvo poduzetništva i obrta, a Udruzi inovatora Tesla su se u organizaciji pridružili i Udruga inovatora Hrvatske i Grad Ilok kao suorganizatori. Sponzori sajma su Hrvatska banka za obnovu i razvoj, Iločki podrumi i Tiskara Soldo, a potporu su dali i Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture, Savjetodavna služba Ilok, Vinski klaster Srijem, 1. Tehnička škola iz Zagreba i Srednja škola Ilok.

Sajam će biti otvoren do subote 24. svibnja do 19 sati. Oba će dana ulaz na sajam biti besplatan za sve posjetitelje.


Više o 8. međunarodnom sajamu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih možete vidjeti OVDJE.

Popis nagrađenih inovacija i inovatora možete vidjeti OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259