U Osnovnoj školi Petra Studenca u Kanfanaru održana edukativna radionica u okviru programa "Tehničke inovacije i mladi"

11.11.2020


U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Društva inovatora Kanfanar – Rovinj u Osnovnoj školi Petra Studenca, Kanfanar dana 10. studenog 2020. održana je edukativna radionica za mlade „Pulsomjer“ u okviru programa Tehničke inovacije i mladi.

Učenici sedmog razreda s profesoricom Barbarom Šajina Šaponja sudjelovali su u izradi uređaja za mjerenje otkucaja srca „Pulsomjer“.

Uz stručno vodstvo gospodina Zvonimira Vađona, stalnog vanjskog suradnika Udruge inovatora Hrvatske i svesrdnu pomoć gospođe Ane Vađon učenici su s uspjehom izradili svoj uređaj.

U uvodnom dijelu učenici su imali priliku čuti zanimljive podatke o otkucajima srca u životinja (žirafe, kita, ptice kolibrića i rovke). Uvod su ocijenili jako pozitivno jer su usvojili nova saznanja.

Radionicu je došao pogledati i ravnatelj gospodin Ivor Kuček i tom prigodom mu je gospođa Silvana Svilar, zamjenica gl. tajnika uručila zahvalnicu Udruge inovatora Hrvatske za podršku edukacijama učenika i razvijanje kreativnosti kod učenika u školi i prekrasnu suradnju.

Na radionici je bio i predsjednik Društva inovatora Kanfanar – Rovinj Marčelo Marić.

Radionica je odrađena uz stroge epidemiološke mjere.


Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259