U Osijeku održan 5. Festival tehničke kulture

16.10.2017
U organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture, u Osijeku je 13. i 14. listopada 2017. održan 5. Festival tehničke kulture. Na brojnim radionicama namijenjenima popularizaciji tehničke kulture sudjelovao je veliki broj učenika vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji su imali priliku upoznati se s različitim granama tehnike, aktivno sudjelovati u radionicama te dobiti informacije o programima izlagača za djecu i mlade koji se održavaju tijekom cijele godine diljem Republike Hrvatske.

Udruga inovatora Hrvatske na Festivalu je predstavila inovativne radove učenika srednjih strukovnih škola i fakulteta, nagrađene na međunarodnim izložbama. Predstavljena je MICRO-ARM, inovacija učenika Tehničke škole Karlovac, „Sustav za kontrolu putnika u javnom prijevozu“ mladog inovatora Marka Miroslava Bače te Makerbuino – uradi sam igraća konzola, inovacija mladih autora Alberta, Emila i Zorana Gajšaka.

Inovator Ivan Golubić demonstrirao je rad Grunnera - inovativnog električnog bicikla rukovođenog umjetnom inteligencijom, koji privlači pažnju gdje god se pojavi i koji je višestruko nagrađivan na domaćim i inozemnim izložbama.

U dva dana trajanja Festivala, nizom besplatnih radionica, prezentacija, projekcija, izložbi i natjecanja iz brojnih grana tehničke kulture, predstavljene su aktivnosti i postignuća Hrvatske zajednice tehničke kulture, nacionalnih saveza tehničke kulture, zajednica domaćina i njezinih članica, programskih partnera Hrvatske zajednice tehničke kulture i zajednica koje će preuzeti domaćinstvo sljedeće godine.CIJELU FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259