U okviru sajma AGRO ARCA 18. listopada konferencija Pametna poljoprivreda

09.10.2018
Udruga inovatora Hrvatske zajedno sa suorganizatorima, Inovacijskim centrom Nikola Tesla, Sveučilištem u Zagrebu, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora IFIA poziva vas 18. listopada ove godine u 13:00 sati na konferenciju Pametna poljoprivreda – upotreba novih tehnologija u poljoprivredi u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

Konferencija je središnje događanje ovogodišnjeg jubilarnog 10. Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA te 16. Međunarodne izložbe inovacija ARCA koji će u tri dana, od 18. do 20. listopada u NSK okupiti inovatore i istraživačke timove iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Na konferenciji će govoriti prof. dr. sc. Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Robotika i umjetna inteligencija u službi inovacijskog razvoja) , prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Interoperabilan IoT rješenja u poljoprivredi), Mia Filić, doc. dr. sc. Darko Vasić i doc. dr. sc. Zvonko Kostanjčar s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Okvir za sustav potpore odlučivanju za male farme), doc. dr. sc. Matko Orsag i prof. dr. sc. Zdenko Kovačić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Poljoprivreda potpomognuta heterogenim robotskim sustavima) Darko Gebaei iz tvrtke Agrivi d.o.o. ( Izgradnja i distribucija najkompletnijeg poljoprivrednog softvera na Europskom tržištu) , prof. dr. sc Vladimir Crnojević iz tvrtke BioSens (AgroSense: Digital Agriculture), Tihomir Šašić iz tvrtke iN2 d.o.o. (Field Watcher: alat za pametnu poljoprivredu), Gordan Jurišić iz tvrtke Skyfarm d.o.o. (Snimanje iz zraka u poljoprivredi s primjerom iz prakse). Moderator konferencije je prof. dr. sc. Nedjeljko Perić, ravnatelj Inovacijskog centra Nikola Tesla u Zagrebu. Na konferenciji će također biti predstavljen rad Centra kao i njegovih inicijativa u području poljoprivrede, a predavanje će održati  dr. sc. Davorka Moslavac Forjan (Uloga Inovacijskog centra Nikola Tesla u stvaranju inovacijskog ekosustava – ilustrativni primjeri dobre prakse).

Sudjelovanje na konferenciji kao i posjet izložbi i sajmu, besplatni su za posjetitelje. Molimo Vas da najavite svoj dolazak na e-mail: silvana.svilar@inovatorstvo.com .

Pokrovitelji događanja su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a supokrovitelj Hrvatska gospodarska komora. Izložba i sajam održavaju se uz potporu generalnog sponzora, dioničkog društva Končar – Elektroindustrija te uz potporu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije HAMAG-BICRO, tvrtke HS Produkt i PBZ Carda.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259