U Karlovcu održana radionica „Teslini izumi – izrada modela indukcijskog motora“

05.03.2018

Sudionici radionice

U okviru programa „Tehničke inovacije i mladi“, U Karlovcu je dana 5. ožujka 2018. održana edukativna radionica „Teslini izumi – izrada modela indukcijskog motora“. Radionica je održana u prostoru Osnovne škole Dragojle Jarnević. Organizator radionice bila je Udruga inovatora Hrvatske, uz suorganizaciju Udruge inovatora Karlovače županije i Hrvatske zajednice tehničke kulture. Voditelj radionice bio je Zvonimir Vađon, profesor 1. Tehničke škole Tesla iz Zagreba.

U kabinetu tehničke kulture okupilo se 20-tak učenika, zaljubljenika u stjecanje novih tehničkih znanja i vještina. U prvom dijelu radionice učenici su se okušali u prezentacijskim vještinama, predstavivši inovacije Hansa Christiana Orsteda, Michaela Faradeya, Alessandra Volte i Henricha Lenza, što je ujedno bio i uvod u upoznavanje s radom i likom Nikole Tesle.

U drugom dijelu radionice učenici su uz pomoć voditelja izradili vlasititi model indukcijskog motora čime su kroz praktični rad pokazali samostalnost u rješavanju zadanog problema i dokazali svoju kreativnost.

Radionicama ovoga tipa Udruga inovatora Hrvatske nastoji popularizirati tehničku kulturu i učiniti je zanimljivijom, kreativnijom i inovativnijom mlađim naraštajima, nastojeći učenike usmjeriti prema odabiru tehničkih zanimanja u daljnjem obrazovanju.


Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259