U Kanfanaru održana radionica o dizajnu „Izrada upotrebnog predmeta – pokrivala za glavu“

Fotografije uz članak 12
14.06.2018

U Kanfanaru održana radionica o dizajnu „Izrada upotrebnog predmeta – pokrivala za glavu“

U okviru programa Arca academia u Kanfanaru je dana 13. lipnja 2018. održana edukativna radionica o dizajnu pod nazivom „Izrada upotrebnog predmeta – pokrivala za glavu“.

Radionica je održana u prostoru Osnovne škole Petra Studenca Kanfanar.Organizator radionice bila je Udruga inovatora Hrvatske, uz suorganizaciju Društva inovatora Kanfanar – Rovinj i Hrvatske zajednice tehničke kulture. Voditelj radionice bila je Vesna Mlinar, profesorica likovne kulture Osnovne škole kralja Tomislava iz Zagreba.

U radionici je sudjelovalo 20-tak učenika 3. i 4. razreda sa svojim učiteljicama.

U prvom dijelu radionice učenici su poslušali predavanje o dizajnu i njegovoj ulozi kroz povijest. Na velikom broju primjera prikazani su im oblici grafičkog, industrijskog i tekstilnog dizajna.

U drugom dijelu radionice učenici su uz pomoć voditeljice izradili vlastito pokrivalo za glavu – šešir, model upotrebnog predmeta. Kroz praktični rad pokazali su samostalnost u rješavanju zadanog problema, svoju kreativnost i inovativnost u izradi šešira. Tako smo imali priliku vidjeti 20 različitih šešira koji su zadovoljili funkciju upotrebnog predmeta i svi su bili jedinstveni.

Radionicama ovoga tipa Udruga inovatora Hrvatske nastoji popularizirati tehničku kulturu i intelektualno vlasništvo. Dizajn kao dio intelektualnog vlasništva nastojimo približiti mladima i ukazati im na važnost dizajna. Želja nam je kod mladih potaknuti kreativnost, inovativnost i omogućiti im izraziti samostalnost u okviru zadane teme.

Osnovna škola Petra Studenca iz Kanfanara iskazala je interes za nastavak suradnje i novi susret na jednoj od radionica u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.

Radionicu su pogledali i predstavnici Saveza inovatora Istarske županije i Društva inovatora Pula.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259