U BRUXELLESU ODRŽAN SASTANAK O SURADNJI S POZNATOM KONZULTANTSKOM KUĆOM AREOPA

22.11.2015
Na marginama Međunarodne izložbe inovacija INNOVA 2015. koja se održavala od 19. do 21. studenog odvijali su se brojni bilateralni razgovori od kojih valja izdvojiti kontakt Udruge Inovatora Hrvatske s konzultantskom kućom AREOPA koji je potaknulo Ministarstvo gospodarstva RH. U razgovoru oko moguće suradnje sudjelovali su Zoran Barišić, predstavnik UIH-a te Ludo Pyis i Mark Vernimmen iz AREOPA-e.


U legitimaciji AREOPE (www.areopa.com) stoji, da je ista vodeći međunarodni konzultantski servis okrenut kako poduzetnicima tako i vladinim i nevladinim potpornim institucijama. Premda na europskom i svjetskom tržištu savjetničkih i konzultantskih usluga (nisu istoznačnice) vlada poprilično šarenilo, AREOPA je posebno interesantna hrvatskom tržištu intelektualnih (inovativnih) usluga. U ključnu kompetenciju AREOPA-e spada mogućnost kvantificiranja intelektualnog (inovativnog) potencijala pojedinih tvrtki. Ovako dobivene ocjene prihvaćene su od strane europskih banaka, poslovnih anđela i fondova rizičnog kapitala kao objektivna vrijednost pa čak i jamstvo pri financiranju inovativnih projekata. Algoritam koji je, u tu svrhu, razvila AREOPA, međunarodno je priznata i certificirana metodologija. Budući da je želja da hrvatski inovatori i inovativne tvrtke brže i jednostavnije privuku kapital za realizaciju svojih inovativnih projekata (proizvoda, tehnologija i usluga), uvođenje ovakve prakse predstavljao bi vjetar u leđa hrvatskom inovativnom poduzetništvu.

Dogovoreno je da će AREOPA u suradnji s UIH-om i/ili drugim hrvatskim institucijama krajem siječnja 2016. godine u Zagrebu organizirati prezentaciju kojoj bi osim predstavnika nadležnih ministarstva trebali nazočiti i predstavnici HBOR-a, HAMAG-BICRO, HGK, HOK-a, Instituta Ruđer Bošković, Sveučilišta u zagrebu, poslovnih banaka, Zagrebačke burze, poslovni anđeli, poduzetnici i ostali zainteresirani. Svrha ove prezentacije je upoznavanje s postojećim iskustvima i europskom praksom procjene intelektualnog kapitala u svrhu bržeg i lakšeg financiranja inovativnih projekata.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259