Tužna vijest: preminuo Đuro Horvat vlasnik tvrtke TEHNIX d.o.o.

05.07.2023Sa velikom žalošću obavještavamo sve da je jutros u bolnici Čakovec umro Đuro Horvat (80) jedan od najvećih međimurskih poduzetnika i inovatora, vlasnik tvrtke “Tehnix” iz Donjeg Kraljevca.

Đuro Horvat rođen je u Draškovcu 1943. godine, gospodarstvenik je i inovator, osnivač i vlasnik tvrtke „Tehnix“. Diplomirani je ekonomista. Do osnutka tvrtke „Tehnix“ dvadeset i pet godina bio je voditelj proizvodnje u tvornici „Rade Končar“ u Donjem Kraljevcu. „Tehnix“ se od 1991.godine do danas razvio u vodeću eko industriju u Europi i svijetu na području projektiranja, proizvodnje i servisiranja strojeva, opreme i tehnologija za zaštitu okoliša te gospodarenje otpadom. Kao gospodarstvenik, poduzetnik, inovator i izumitelj, g. Horvat je primio niz nagrada i priznanja za svoj inovativni rad i djelovanje na području zaštite okoliša, osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim sajmovima inovacija.

Đuro Horvat je 2016.godine proglašen poduzetnikom godine u Hrvatskoj. Odmah zatim izabran je za najgospodarstvenika u Europi i nominiran je u uži izbor 4 najbolja svjetska EU poduzetnika. Konačni izbor je održan u Monacu u lipnju 2016.godine. U nominaciji su bili predstavnici iz pedeset zemalja. Sjajan je uspjeh bio da je međimurska, hrvatska tvrtka „Tehnix“ svrstana među četiri najbolje zajedno s predstavnicima iz Njemačke, Australije i SAD. Među nominiranim međunarodnim tvrtkama samo je „Tehnix“ bio iz područja zaštite okoliša.

Osim što je bio dugogodišnji član Hrvatske zajednice inovatora te član Upravnog odbora bio je i velik prijatelj koji je ostavio neizbrisiv trag u razvoju HZI-a.

U ovim tužnim trenucima suosjećamo s obitelji, a gospodina Đuru Horvata ćemo pamtiti zauvijek.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259