TRISTO TISUĆA KUNA ZA NAJBOLJE INOVATIVNE KONCEPTE

Fotografije uz članak 7
13.06.2013

TRISTO TISUĆA KUNA ZA NAJBOLJE INOVATIVNE KONCEPTE

U sklopu svoje nove platforme društvene odgovornosti pod nazivom MOJ ZABA START, Zagrebačka banka raspisala je natječaj kojim se pruža potpora projektima koji nude drugačiji, inovativni pristup poslovanju

U sklopu okruglog stola „Uloga banaka i države u poticanju inovativnog poslovanja“ koji je danas održan u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik, javnosti je predstavljen natječaj Moja prilika koji, za inovativne poslovne koncepte, raspisuje Zagrebačka banka. Partneri ovog Natječaja su: Poslovno - inovacijska agencija Republike Hrvatske (BICRO), Bruketa i Žinić, Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Gingernet, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST), Institut za inovacije, Sense Consulting, Udruga inovatora Hrvatske i Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) te portal Netokracija, kao tehnološki medijski partner.

Cilj natječaja Moja prilika je pružiti potporu u realizaciji prijavljenih projekata koji podrazumijevaju pokretanje poslovanja (startup) ili primjenom inovativnih rješenja značajno utječu na razvoj postojećeg poslovanja i generiranje prihoda, širenje i nova zapošljavanja. Tri najbolja projekta dobit će za financijsku potporu 100 tisuća kuna svaki (u bruto iznosu).

Na natječaj se mogu prijaviti start up tvrtke, obrtnici i mali poduzetnici kao i fizičke osobe, koje u slučaju dobivanja potpore imaju obvezu otvaranja poslovnog subjekta.

Sve pristigle prijave ocjenjivat će Povjerenstvo koje će se u svojem radu rukovoditi kriterijima inovativnosti predloženog projekta, kreativnosti, njegovoj opravdanosti, tržišnom potencijalu te održivosti. Najmanje deset najboljih projekata – finalista ulazi u drugi krug natječaja tijekom kojega će dobiti priliku za edukaciju koja će im pomoći kako u finalnoj prezentaciji svojih koncepata, tako i u stjecanju novih znanja koja će im biti od velike koristi u njihovom budućem poslovanju odnosno izlasku na tržište.

Uz program od šest modula koji Zagrebačka banka priprema u suradnji sa Zagrebačkom školom ekonomije i managementa, i posebnom predavanju o inovativnom marketingu prof. Gorana Vlašića s Instituta za inovacije, finalisti će moći sudjelovati na interaktivnoj radionici s uspješnim poduzetnicima kao i na Startup Weekendu u studenom 2013. Nakon završenih priprema, finalisti će svoje projekte prezentirati pred Povjerenstvom koje će odlučiti o dobitnicima potpora.

Uspješni hrvatski poduzetnici koji će svoja poslovna iskustva podijeliti s finalistima su: Aliger Ars d.o.o. – Aleksandra Dojčinović, Cerovski d.o.o. – Siniša Cerovski, Competo d.o.o. (Torte i to) – Martina Bračić, Make-up studio Simona - Simona Antonović, Mobilna informatika d.o.o. – Marko Kovač, Nenad Sovilj, Ops Vallum Klub d.o.o. (bistro Rougemarin) – Marin Medak, Pet minuta d.o.o. – Luka Abrus, Pontus Campus d.o.o. (Chillout hostel) – Goran Osredečki, Systemcom d.o.o. – Damir Vuk i Ulola d.o.o. – Andrea Maceljski.

Svi zainteresirani Pristupnicu Natječaju i ostale informacije mogu pronaći na internetskim stranicama Zagrebačke banke www.zaba.hr, te partnera www.bicro.hrwww.bruketa-zinic.com, www.fer.unizg.hrwww.gingernet.hr, www.hamaginvest.hrwww.innovation-institute.euwww.netokracija.comwww.senseconsulting.euwww.inovatorstvo.com, www.zsem.hr.

Dodatne informacije o Natječaju mogu se dobiti do roka dostave projekata na telefon: 01/4808 478

ili putem e-maila: mojaprilika@unicreditgroup.zaba.hr.
Datoteke uz članak
PRAVILA NATJEČAJA "MOJA PRILIKA" 233.76 kB
PRISTUPNICA ZA NATJEČAJ "MOJA PRILIKA" 390.50 kB

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259