TONI MILUN ODRŽAO PREDAVANJE: „ŠTO NASTAVNIK MOŽE UČINITI ZA POTICANJE KREATIVNOSTI KOD UČENIKA“.

15.02.2016
Najpoznatiji hrvatski profesor matematike Toni Milun, u četvrtak 11. veljače 2016. u 17:00 sati u Velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu (Dalmatinska 12) održao je inspirativno predavanje pod nazivom „ŠTO NASTAVNIK MOŽE UČINITI ZA POTICANJE KREATIVNOSTI KOD UČENIKA“.


Toni Milun

Profesor Milun postao je poznat zahvaljujući online obrazovnom projektu „Were math is fun“ pokrenutom 2011. godine na inicijativu njegovog učenika Nikole Mujdžića. Projekt mu je donio titulu omiljenog hrvatskog profesora matematike, ali i nagradu Ponos Hrvatske. Riječ je o nizu nekonvencionalnih i zabavnih online instrukcija iz matematike koje su pomogle djeci i mladima diljem Hrvatske u rješavanju matematičkih problema. Do danas je Milun zajedno s drugim kolegama snimio i objavio gotovo 2000 videa, a uz njihove online instrukcije iz matematike, fizike i hrvatskog jezika uči čak nekoliko tisuća djece dnevno.

Na predavanju koje je namijenjeno prvenstveno školarcima i studentima, ali i njihovim profesorima, profesor Milun je govorio o tome zašto rad sa učenicima ne mora biti noćna mora, kako adekvatno učiti i znanje svrsishodno primijeniti u svakodnevnom životu, kako uopće učenje može biti zabavno i treba biti usmjereno razvoju kreativnosti.

Njegovo predavanje dio je ciklusa zanimljivih i inspirativnih predavanja koje organiziraju Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost i Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture s ciljem poticanja kreativnosti i inovativnosti kod osoba svih životnih dobi, a osobito mladih.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259