Sveučilište u Zagrebu na tribini predstavilo uspješnu suradnju svojih fakulteta i gospodarstva na primjeru tvrtke PIP d.o.o.

27.09.2017
U srijedu 27. rujna 2017. u 11 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu održana je tribina pod nazivom Suradnja sveučilišta i gospodarstva – primjer dobre prakse: tvrtka PIP.

Tribinu su zajednički organizirali Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te partnerom Udrugom inovatora Hrvatske s ciljem predstavljanja inovativnih projekata i primjera uspješne suradnje Sveučilišta i njegovih sastavnica s gospodarstvom.

Tribina je započela uvodnim obraćanjem rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, državne tajnice pri Ministarstvu poljoprivrede RH Marije Vučković i predsjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora Vesne Bedeković.


Izlaganje Ivana Bračića

Na tribini je uslijedilo uvodno izlaganje osnivača i savjetnika Uprave tvrtke PIP d.o.o. Ivana Bračića pod nazivom Od tradicijskih do inovativnih proizvoda, nakon čega je prof. dr. sc. Marijana Zovko Končić predstavila zajedničke aktivnosti i suradnju Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s tvrtkom PIP d.o.o. Na tribini je uslijedila rasprava svih sudionika.

Skup je moderirao prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.

Tribina Suradnja sveučilišta i gospodarstva – primjer dobre prakse: tvrtka PIP petnaesti je skup koji se organizira u sklopu tribine Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske . U okviru tribine održan je niz javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica u cilju poticanja i popularizacije ideje o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima budućega inovativnoga gospodarstva koji će Hrvatskoj omogućiti brži gospodarski razvoj.CIJELU FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259