SVEČANO POTPISAN UGOVOR U SLATINI

Fotografije uz članak 4
23.02.2009

Čelnici Udruge inovatora Hrvatske i grada Slatina u prostorima gradske uprave 20. veljače 2009. godine potpisali su Aneks ugovora o utvrđivanju međusobnih prava i obveza u svezi organizacije i provedbe 2. međunarodnog sajma inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji AGRO ARCA 2009.

Činu potpisivanja Aneksa prisustvovali su gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, Marin Kokorić, stručni suradnik u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, Oliver Jukić, pomoćnik dekana za nastavu Visoke škole za menadžment iz Virovitice, Josip Tadić, predsjednik Udruge inovatora Virovitičko-podravske županije, Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, Silvana Svilar i Branko Horvat, stručni suradnici u Udruzi inovatora Hrvatske i predstavnik novina Slatinski petak i Slatinskog radija.

Da su pripremne aktivnosti oko organizacije sajma u završnoj fazi izvijestio je prisutne glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević. Također je naglasio činjenicu da je Udruga inovatora Hrvatske i ove godine dobila veliku potporu od Ministarstva gospodarstva,rada i poduzetništva koje želi dati značajnu potporu samom sajmu i aktivno se uključiti u njegovo održavanje. Svoje zadovoljstvo su iskazali i prihvaćanjem supokroviteljstva nad AGRO ARCOM 2009. Isto takvo prihvaćanje pokroviteljstva očekujemo i od Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja nakon obavljenih razgovora s državnim tajnikom gospodinom Stjepanom Mikolčićem, dipl. inž. poljoprivrede u Ministarstvu.

Tijekom nedavnog posjeta 16. gospodarskoj izložbi HISTRIA 2009. što je održana u Puli ostvareno je niz razgovora s predstavnicima županijskih gospodarskih komora koji su također iskazali veliko zanimanje za aktivnim uključivanjem u organizaciju AGRO ARCE i predstavljanjem svojih djelatnosti na toj izložbi. Zahtjev je upućen prema HGK i posebice Sektoru za poljoprivredu te očekujemo da će HGK kroz svoje županijske komore predstaviti svoje Projekte i promovirati ih na pravi način.

Glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske posebno je istaknuo da je Varaždinska županija već donijela Zaključak o prihvaćanju partnerstva županije u organiziranju i provedbi 2. sajma. Međimurska županija je dala veliku podršku organiziranju AGRO ARCE. Udruga inovatora Hrvatske poslala je već više od 500 poziva s informacijama i prijavnim materijalima. Poziv je također upućen i veleposlanstvima u Hrvatskoj, a aktivno uključivanje najavilo je Češko veleposlanstvo, naglasio je gospodin Raušević. Gospodin Oliver Jukić izvijestio je prisutne o Prijedlogu popratnih aktivnosti za vrijeme održavanja sajma.

AGRO ARCA ove godine mora biti javna pozornica na kojoj će se izmjenjivati KUD-ovi, lovačka društva. Organizirati će se natjecanje u kuhanju čobanca koji će se podijeliti posjetiteljima. Isto tako održat će se izložba kolača i promocija šampanjca. Grad Slatina mora cijelu godinu živjeti s AGRO ARCOM i ona mora postati brend grada.

Kako bi sajam bio što uspješniji i posjećeniji postaviti će se jumbo plakati u susjednim županijama, kao i na svim glavnim ulazima grada Slatine.

Propagandna poruka je već objavljena u Glasu Slavonije,

Silvana Svilar

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259