Svečano otvoren MIPRO 2019.

Fotografije uz članak 4
23.05.2019

Ivan Kožar i Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske

U Kongresnoj dvorani Grand hotela Adriatic svečano je otvoren 42. skup MIPRO 2019. Riječ je o najvažnijem skupu koji se bavi ICT temama u Hrvatskoj, a i šire.

Na svečanosti otvaranja skup su pozdravili ministar gospodarstva, maloga i srednjeg poduzetništva i obrta Darko Horvat i članovi Organizacijskog odbora MIPRO-a, a u ime Grada Opatije zamjenica gradonačelnika Vera Aničić te pritom istaknula:

- Bez primjene ICT-a, elektronike i mikroelektronike u gospodarstvu, kao i u svim sferama svakodnevnice, naš život više nije ni zamisliv. Stoga je nužno cjeloživotno obrazovanje građana kako bismo svi zajedno bili u tijeku s najnovijim postignućima i kako bismo mogli kvalitetno raditi svoj posao. Primjena ICT-a iznimno je važna i u lokalnoj samoupravi, čega smo mi u Gradu Opatiji vrlo svjesni te za naše zaposlenike redovito organiziramo obuke i seminare kako bi i usluga koju naši građani dobivaju bila što kvalitetenija i brža.

Nakon pozdravnih riječi i dodjele nagrada i priznanja, održan je Plenarni okrugli stol “Strategija razvoja umjetne inteligencije i pametnih okruženja” u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

U sklopu MIPRO-a 2019 već tradicionalno predstavlja se i Udruga inovatora Hrvatske koja ove godine na svom izložbenom prostoru predstavlja dvije inovacije mladog inovatora Ivana Kožara. CLIK - Controllable Lighting Integration Kit i Corona bežične slušalice koje koriste neinvazivnu metodu isporuke zvuka. Program ovogodišnjeg MIPRO- a je raznolik i bogat. Uz veći broj plenarnih predavanja na različite aktualne teme 23. svibnja s početkom u 9 sati ministrica Blaženka Divjak održat će predavanje na temu „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“. Raspravljat će se i na teme: budućnost tehnologija i umjetne inteligencije u marketingu, učenje na daljinu u visokom obrazovanju, prednost uvođenja 5G mreža u Republici Hrvatskoj, GDPR i gdje smo godinu dana kasnije?, mogu li gospodarstvenici utjecati na ishode učenja u ICT području, normatizacija pametnog grada i mnoge druge.

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259