SURADNJA UDRUGE INOVATORA HRVATSKE I FAKULTETA ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA U ZAGREBU

Fotografije uz članak 4
19.07.2015
Dana 9. srpnja održana je 6. diplomska radionica - DIRA 2015 Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija (ZESOI) Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu. Riječ je o godišnjem skupu koji okuplja diplomante, nastavnike i Gospodarski savjet Zavoda, te studentima omogućuje prezentaciju rezultata diplomskih radova i interakciju s istaknutim gospodarstvenicima.

I ove godine, od ukupno izloženih 20 studentskih radova, odlukom Gospodarskog savjeta ZESOI-a, nagrađena su tri. Sponzori ovogodišnje radionice bili su Ericsson Nikola Tesla, Končar, REC Global, Simens i, već tradicionalno, Udruga inovatora Hrvatske.

Premda bi korektno bilo istaknuti laureate ovogodišnje radionice, navest ćemo sve studente-izlagače, jer su izvrsnošću svojih radova to zaslužili. To su ove godine bili diplomanti: Filip Čevapović, Tomislav Gavran, Ankica Gogić, Filip Grilec, Zvonimir Holbling, Matej Hržić, Matija Ilijiš, Ivan Križanić, Zvonimir Mandić, Toni Martinović, Petar Matković, Marko Medved, Martina Mihalić, Branko Milanković, Janja Paliska, Dario Pavlović, Tomislav Sever, Dino Šimićev, Mateja Škrapec i Saša Tepić. O nekima od njih će se u javnosti zasigurno još čuti.

Podjetimo da suradnja ZESOI-a i UIH-a pokriva raznovrsne aktivnosti. Osim suradnje na diplomskoj radionici DIRA, studenti ZESOI-a su, posredstvom UIH, svoje uspješne projekte predstavili na nacionalnoj izložbi inovacija ARCA i nurnberškoj izložbi inovacija IENA gdje su postigli zapažene uspjehe. Sudeći po razini kreativnosti i inovativnosti prikazanih radova na ovogodišnjoj DIRA 2015, moguće je da će se neki od njih i ove godine ravnopravno nositi s konkurencijom na europskim i svjetskim sajmovima inovacija.

Inače, Gospodarski savjet ZESOI-a je konzultantsko tijelo Zavoda koje se bavi problematikom preddiplomske, diplomske, poslijediplomske i cjeloživotne edukacije, istraživačkim aktivnostima Zavoda koje odgovaraju potrebama gospodarstva, poticanjem partnerstva u istraživanju i razvoju s gospodarskim subjektima, strateškim planiranjem ciljeva Zavoda i sl. Članovi Savjeta iskusni su profesionalci, direktori, članovi uprava, voditelji razvoja i inženjeri iz istaknutih tvrtki koje zapošljavaju inženjere FER-a.

Valja napomenuti i da je Gospodarski savjet ZESOI-a, čiji je član i predstavnik UIH-a, pokrenuo niz inicijativa koje su prepoznate i na razini FER-a, kao primjerice uvođenje olakšanih protokola, već pomalo zaboravljene, stručne studentske prakse, a u tijeku je iniciranje i nekih novih tematskih cjelina u nastavni kurikulum.

Više o ovogodišnjoj 6. diplomskoj radionici - DIRA 2015 možete vidjeti OVDJE.

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259