STEM KAMP ILOK 2022.

20.06.2022U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora i Udruge inovatora Tesla iz Iloka održan je prvi STEM KAMP u Gradu Iloku od 17. do 19. lipnja 2022. godine. Domaćin održavanja kampa bila je Srednja škola iz Iloka. Na kampu su sudjelovali učenici iz: Osnovne škole Marije Jurić Zagorke (7učenika) s mentorom Ivanom Kučanom, Prve tehničke škole Tesla iz Zagreba (5 učenika) s mentoricom Ružicom Lončar, prof., Osnovne škole Bogumil Toni iz Samobora (3 učenika) u pratnji s gospođom Ilonkom Galamboš, Srednje škole Ilok (9 učenika) i Osnovne škole Ilok (5 učenika).

U dva dana Kampa održano je 9 radionica s tri teme za sve učenike. Prva tema radionice je bila : Izrada robota „ROKI“, a predavač je bio Zvonimir Vađon, stalni suradnik Hrvatske zajednice inovatora i predavač na Visokoj školi za informatiku u Zagrebu. Osnove robotike i radionicu Lego „WeDo“ održao je predavač Dražen Beleta, također stalni suradnik Hrvatske zajednice inovatora i predsjednik Inovacijskog kluba Popovača, a osnove programskog jezike „Phyton“ držao je Ivan Martinović, profesor Srednje škole iz Iloka.

Kroz sve tri radionice učenici su pokazali izrazitu kreativnost i motiviranost u izradi zadanih zadataka.

Radionicama se želi omogućiti mladima da uče, zabavljaju se i druže te kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme usvajajući nova znanja u skladu sa strukom i strukovnim Kurikulumima. Učenike tako potičemo na timski rad. Takvim radom učenici lakše konstruiraju i povezuju znanja, razvijaju specifične praktične vještine što je važno za razvoj tehničke inteligencije. Cilj nam je radionicama potaknuti učenike da svoju budućnost kroz školovanje usmjere prema tehničkim zanimanjima.

Sve radionice su odrađene uz pozitivnu evaluaciju sudionika.
U okviru STEM KAMP-a učenici su se upoznali s bogatom prošlošću Grada Iloka uz stručno vodstvo kustosice Muzeja Grada Iloka. Uz stručno vodstvo posjetili su i Iločke podrume, a zadnji dan posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji završili su posjetom gradu Vukovaru. U Vukovaru su obišli Vukovarsku bolnicu – Mjesto sjećanja, Vodotoranj i prošetali baroknom jezgrom Grada Vukovara.


FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259