SJAJAN USPJEH U BELGIJI: Inovaciji Grafičkog fakulteta Grand Prix u Bruxellesu

Fotografije uz članak 3
21.11.2016

Inovacija Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dobila je glavnu nagradu Grand Prix na prestižnoj izložbi inovacija INNOVA 2016. koja se protekla tri dana, od 17. do 19. studenog održavala u Bruxellesu. Riječ je o Nevidljivom označavanju u vizualnom i infracrvenom spektru na tekstilu s Ink jet tehnologijom čiji su autori prof.dr.sc Vilko Žiljak, prof.dr.sc. Ivana Stanimirović Žiljak, prof.dr.sc. Klaudio Pap i dr.sc. Jane Žiljak Vujić. Riječ je o velikom uspjehu za neku hrvatsku inovaciju u Bruxellesu, spomenimo da je posljednji put Grand Prixom hrvatska inovacija ondje nagrađena 1995. godine.

Na INNOVI je ove godine u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Sveučilišta u Zagrebu i uz potporu Hrvatske gospodarske komore predstavljeno još šest inovacija. Sve inovacije nagrađene su i sa značajnim nagradama – četiri zlata i dva srebra te Grand Prixom.

Zlatnu medalju dobile su inovacije Ruconbar prof.dr.sc. Stjepana Lakušića i dr.sc. Ive Haladina s Građevinskog fakulteta u Zagrebu, Samohodni vagon za prijevoz rasutog tereta nastao u suradnji Radionice željezničkih vozila Čakovec i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, MBO-T stroj za bioreaktorsko kompostiranje Đure Horvata i tvrtke Tehnix i inovacija Grafičkog fakulteta. Samohodni vagon za rasuti teret nagrađen je posebnom nagradom - zlatom Svjetske organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva.

Srebrene medalje dobili su Uređaj za ispitivanje pokretnih dijelova namještaja Ivice Grbca, Gojka Nikolića i Marka Krajnovića sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i kremasti eko med Domagoja Bračića i tvrtke PIP.

Ove je godini na INNOVI predstavljeno više od 250 inovacija iz 15 zemalja, a nekom od nagrada nagrađeno je 30 posto inovacija koje je ocjenjivao stručni ocjenjivački sud u čijem je sastavu bilo stotinu sudaca iz cijelog svijeta.

Već tradicionalno, u Bruxellesu su i dodijeljena prestižna odličja Vitezova inovatorstva. Za izniman doprinos razvoju i promociji inovacija i inventivnog rada, Redom viteza ove je godine iz Hrvatske odlikovan prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

* * *

Kontakti za medije:

Udruga inovatora Hrvatske

Igor Dujmović

M: 091 4886 544

Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Prof.dr.sc. Klaudio Pap

M: 091 1216 146

E: kpap@grf.hr

Iz medija:

Grand Prix inovaciji Grafičkog fakulteta, Miljenko Šimpraga proglašen Vitezom inovatorstva

FOTO GALERIJA:

Slike sa sajma inovacija INNOVA 2016

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259