Sjajan uspjeh na Festivalu inovacija SVIIF 2018

05.07.2018
Na Festivalu inovacija SVIIF 2018 u srcu Silicijske doline, Santa Clara, Sjedinjene Američke Države, održanom od 2. do 4. srpnja 2018., hrvatski inovatori ostvarili su sjajan uspjeh.

Sudjelovanje hrvatskih inovatora na Festivalu SVIIF 2018 organizirala je Udruga inovatora Hrvatske uz potporu Hrvatske gospodarske komore te u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture. Udruga inovatora Hrvatske na festivalu predstavila je 6 inovacija i postigla odlične rezultate osvojivši 6 medalja i jedno posebno priznanje.

Zlatnom medaljom i posebnim priznanjem Kineske asocijacije inovatora nagrađena je 3D znanstvena podmornica autora Josipa Oroza studenta Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu, Lovre Stipanovića studenta Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu i Martina Sokolovića, učenika Srednje strukovne škole iz Samobora te mentora Ivana Vlainića, a uz potporu Društva pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora.

Zlatne medalje pripale su i Nevidljivom označavanju u vizualnom i infracrvenom spektru na tekstilu s INK JET tehnologijom autora prof.dr.sc. Vilka Žiljka, izv. prof. dr.sc. Ivane Stanimirović Žiljak, prof.dr.sc. Klaudia Papa i dr.sc. Jane Žiljak Gršić, prof. sa Sveučilišta u Zagrebu, Grafički Fakultet te Medicinskom električnom krevetu LIFT&GO autora Borisa Perovskog iz tvrtke BERNARDA d.o.o.

Srebrnom medaljom nagrađene su Uzgoj lijeske s krošnjom koja ima oblik uspravnog vretena na potpornju autora Vlade Moulisa i Apsorbirajuće betonske barijere za zaštitu od buke – RUCONBAR autora prof. Stjepana Lakušića sa Sveučilište u Zagrebu , Građevinski fakultet.

Brončana medalja pripala je Soku od limunske trave s aronijom i jabukom autora Bože Grginovića i Ive Pavić Grginović.

Hrvatski inovatori su još jednom potvrdili izvrsnost i konkurentnost na održanom Festivalu na kojem je sudjelovalo 450 inovatora iz 25 zemalja svijeta koji su predstavili više od 400 inovacija na 2000 m2 izložbenog prostora.

Foto galerija

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259