Sastanak Brodsko-posavske udruge inovatora

Fotografije uz članak 4
19.02.2009

GODINA 2008. - VRLO USPJEŠNA ZA BRODSKO-POSAVSKE INOVATORE U utorak, 17. veljače 2009. godine Brodsko posavska udruga inovatora održala je svoj redoviti sastanak u prostorijama Zajednice tehničke kulture u Slavonskom Brodu.

Teme sastanke bile su:

  1. Izvješće s druge izborne skupštine Udruge inovatora Hrvatske
  2. Analiza rada protekle godine i plan rada za sljedeću godinu
  3. Dogovor za pokretanje inovatorskog savjetovališta BP udruge inovatora
  4. Informacije i razmjena iskustava

Kao gosti na sastanku su prisustvovali Pavao Havliček, zamjenik glavnog tajnika Udruge inovatora Hrvatske i Silvana Svilar, stručni suradnik. Brodsko – posavska udruga inovatora nastoji se sastajati makar jednom mjesečno kako bi svoje članove redovito informirala o događajima koji su prošli kao i o aktivnostima koje ih očekuju. Gospodin Havliček je obavijestio prisutne o nedavno održanoj Izbornoj skupštini Udruge inovatora Hrvatske i o izboru novog predsjednika Udruge, prof. dr. sc. Stjepana Cara.

Inovatori su se na sastanku složili da je prošla godina bila uspješna za njihovu udrugu i da mogu čak reći da je napravljeno i više aktivnosti nego što su očekivali. Prošlu godinu financijski ih je pra-tila županija i dodijelila im 50.000,00 kuna za programe Udruge i 100.000,00 kuna za inovatore pojedince. Gospodin Bošnjaković, pročelnik Ureda za gospodarstvo Brodsko-posavske županije nije bio u mogućnosti prisustvovati sastanku ali je putem e-maila pozdravio sve prisutne i obavijestio ih da će financijska potpora iz Županije stići i ove godine.

Predsjednik Županijske zajednice tehničke kulture mr sc. Ante Nikolaš razveselio je prisutne s informacijom da će u prostorima tehničke kulture i njihova udruga dobiti svoj prostor. Iz tih razloga inovatori su se složili da organiziraju dežurstvo dva puta na tjedan kako bi zainteresirani na jednom mjesto mogli dobiti informacije vezane za prijavljivanje inovacija i zaštitu pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, kao i o ostalim događanjima koji su u Programu udruge. Da se znaju dobro organizirati potvrdili su to i prošle godine na Katarinskom sajmu gdje su uz Zajednicu tehničke kulture predstavili inovatore njihove županije, organizirali nekoliko poslovnih sastanaka na izložbenom prostoru i svim posjetiteljima približili rad svoje Udruge. Naravno, da će se ove godine potruditi da to bude još bolje i kvalitetnije, a to će ostvariti edukacijama iz onih područja za koja smatraju da su im potrebna za njihov rad.

Predsjednik županijske ZTK Nikolaš zamolio je prisutne da što više rade na umrežavanju s ostalim udrugama na terenu a prvenstveno je mislio na Udrugu inovatora iz Nove Gradiške gdje treba postojati veća povezanost i bolja sinkronizacija. Otvaranjem dežurstva u Udruzi pokrenuti će i web stranicu udruge kako bi svoje aktivnosti i uspjehe mogli približiti većini. Tajnik Udruge gospodin Vanić rekao da je Udruga doživjela preokret dolaskom gospođe Maje Jukić za predsjednika Udruge. Ona je pokrenula sastanke inovatora, na kojima zajedno s njima izrađuje planove rada i dogovara izvršenje Programa. Na taj način u ugodnom druženju inovatori razmjenjuju svoja iskustva i zajednički rješavaju zajedničke probleme inovatora.

Silvana Svilar i Pavao Havliček

Linkovi


Kontakti

Hrvatska zajednica inovatora
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259