SAJAM IDEJA 2013

12.06.2013Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) Sveučilišta u Zagrebu u sklopu obilježavanja 94. obljetnice svoga rada organizira „Sajam ideja 2013“ zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Udrugom inovatora Hrvatske.

Osnovna namjera „Sajma ideja 2013“ je intenzivirati međusobno neposredno druženje profesora i studenata s gospodarstvenicima iz područja djelokruga rada FKIT-a. Cilj je inicirati; pokretanje ciljanih znanstvenih istraživanja, rješavanje problema postojećih tehnoloških procesa, kako bi se unaprijedio i inovirao rad gospodarstva što bi ga učinilo znatno konkurentnijim na globalnom tržištu. Predstavljena istraživanja bi tako ojačala postojeće ili potaknula pokretanje u potpunosti novih suvremenih proizvodnih procesa.

Znanstvenici fakulteta predstavit će svoja istraživanja, s naglaskom na njihovu primjenu, čime će prikazati svoje područje rada i ukazati gospodarstvenicima na prisutnost postojećih znanja.

Studenti će u dogovoru s mentorima predstaviti svoje završne i diplomske radove ili će obraditi i predstaviti zanimljiva primjenska istraživanja.

Za najbolje studentske radove predviđene su tri nagrade koje će dodijeliti Udruga inovatora Hrvatske. Također, nagrađenim studentima je osiguran nastup na 11. Međunarodnoj izložbi inovacija, ARCA 2013.

Fakultet će predstaviti postojeću opremu i laboratorije da se stekne uvid u mogućnosti izvođenja analiza i pružanja podrške industriji.

Inovatori će predstaviti pojedina inovativna rješenja iz predloženih tematskih područja „Sajma ideja 2013“.

Od gospodarstvenika se očekuje da predstave;

a) inovativna i zanimljiva rješenja kojima su unaprijedili svoju proizvodnju,

b) iznesu probleme s kojima se susreću u proizvodnji, a koji zahtijevaju rješavanje zbog zaštite okoliša, zbog zakonske regulative ili zbog snižavanja cijene proizvodnje.

Iznošenje problematike proizvodnih procesa omogućuje okupljanje sudionika „Sajma ideja 2013“ na njihovom rješavanju, kroz pokretanje projekata financiranih iz EU fondova i/ili domaćih izvora, a na dobrobit proizvođača i znanstvenika Fakulteta.

HGK kao suorganizator „Sajma ideja 2013“ predstavit će izvore financiranja iz EU fondova.

FZOEU kao suorganizator na „Sajmu ideja 2013“ predstavit će vlastite izvore financiranja iz područja zaštite okoliša.

Stoga vas pozivamo da sudjelujete u radu ili samo posjetite „Sajam ideja 2013“. Dodatne informacije možete naći u Obavijesti u prilogu.

Datoteke uz članak
SAJAM IDEJA 2013 PROGRAM - REGISTRACIJA 184.31 kB

Linkovi


Kontakti

Udruga inovatora Hrvatske
Dalmatinska 12 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 4886 540
Fax: +385 1 48 46 433
E-mail: uih@inovatorstvo.com
OIB:69872404259